Bulvių apkepas su vištiena

Gaminimo laikas: 30min be kepimo

Kas gali būti skaniau už šiltą ir jaukų apkepą? Tik labai sotus ir labai gardus bulvių apkepas su vištiena ir daržovėmis 😀.

Virtų bulvių riekeles sluoksniavau su kepintomis daržovėmis ir vištiena, o viską pagardinau užpildama sūrio ir grūdėtos varškės mišiniu…

Buvo LABAI puikus pietų patiekalas – patiko ir dideliems ir mažiems 😉!

Ingredientai

Reikės:

800g virtų bulvių

400g cukinijos

150g morkų

120g svogūnų

3 skiltelių česnako

500g vištienos filė

Druskos

Pipirų

2 šaukštelių vištienos prieskonių be druskos

Aliejaus kepimui ir formai patepti

200g tarkuoto fermentinio sūrio

200g grūdėtos varškės

2 kiaušinių

Saujos petražolių

Kaip gaminti:

Turėjau daug su lupena virtų bulvių, todėl kilo mintis pagaminti bulvių apkepą 😉.

Reikia išvirti ~800g bulvių su lupena.

Išvirtas ir atvėsintas bulves nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.

Daržovių ir mėsos įdarui:

Sutarkuoju 150g morkų.

Kubeliais supjaustau 120g svogūnų.

Susmulkinu 3 skilteles česnako (20g).

Nedideliais gabalėliais supjaustau 500g vištienos filė (tinka ir šlaunelių mėsa ar malta kiauliena, kalakutiena ir kt.).

Kubeliais supjaustau 400g cukinijos.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Verčiu tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus, smulkintas česnako skilteles, pjaustytus vištienos ir cukinijos gabalėlius.

Beriu druskos, pipirų, 2 šaukštelius vištienos prieskonių be druskos (jei vištienos prieskoniai su druska, druskos berkite mažiau), įmetu kelias šakeles čiobrelio.

Vis pamaišydama, kepinu ~25min ant didesnės ugnies, kol daržovės ir mėsa iškeps, o susidaręs skystis išgaruos.

Paruošiu sūrio varškės masę:

Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 200g fermentinio sūrio.

Prie sūrio dedu 200g grūdėtos varškės.

Įmušu 2 kiaušinius.

Beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Viską sumaišau – paruošta 😉.

Apkepą kepsiu 26cm skersmens kepimo inde.

Kepimo indą patepu šlakeliu aliejaus.

Kepimo indo dugną iškloju virtų bulvių riekelėmis (sudėjau 1/3 visų bulvių).

Ant bulvių dedu pusę kepintų daržovių ir mėsos – tolygiai paskirstau.

Ant mėsos ir daržovių tolygiai išdėlioju mažiau nei pusę sūrio masės.

Sūrio masę užkloju bulvių sluoksniu – dedu pusę bulvių, o pusę pasilieku dar vienam sluoksniui.

Bulves paslepiu mėsa ir daržovėmis (sudedu visas).

Tuomet ant viršaus išdėlioju likusias bulves.

Tolygiai išdedu visą sūrio varškės masę.

Kepsiu apkepą įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min, viršus apačia be vėjelio.

Oi… kaip gardžiai kvepia ir kaip gražiai apskrudo apkepo viršus.

Sūris taip meiliai apkabinęs visą bulvių apkepą, kad net gaila pjauti buvo 😊.

Bet, kai pilvas liepia valgyti, susilaikyti nepavyko…

Valgėme bulvių apkepą su pomidoro riekelėmis, nes salotų pasigaminti laiko nebuvo.

Buvo labai gardu!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti