Gaminimo laikas: 30min be kepimo
Kas gali būti skaniau už šiltą ir jaukų apkepą? Tik labai sotus ir labai gardus bulvių apkepas su vištiena ir daržovėmis 😀.
Virtų bulvių riekeles sluoksniavau su kepintomis daržovėmis ir vištiena, o viską pagardinau užpildama sūrio ir grūdėtos varškės mišiniu…
Buvo LABAI puikus pietų patiekalas – patiko ir dideliems ir mažiems 😉!
Reikės:
800g virtų bulvių
400g cukinijos
150g morkų
120g svogūnų
3 skiltelių česnako
500g vištienos filė
Druskos
Pipirų
2 šaukštelių vištienos prieskonių be druskos
Aliejaus kepimui ir formai patepti
200g tarkuoto fermentinio sūrio
200g grūdėtos varškės
2 kiaušinių
Saujos petražolių
Kaip gaminti:
Turėjau daug su lupena virtų bulvių, todėl kilo mintis pagaminti bulvių apkepą 😉.
Reikia išvirti ~800g bulvių su lupena.
Išvirtas ir atvėsintas bulves nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Daržovių ir mėsos įdarui:
Sutarkuoju 150g morkų.
Kubeliais supjaustau 120g svogūnų.
Susmulkinu 3 skilteles česnako (20g).
Nedideliais gabalėliais supjaustau 500g vištienos filė (tinka ir šlaunelių mėsa ar malta kiauliena, kalakutiena ir kt.).
Kubeliais supjaustau 400g cukinijos.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.
Verčiu tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus, smulkintas česnako skilteles, pjaustytus vištienos ir cukinijos gabalėlius.
Beriu druskos, pipirų, 2 šaukštelius vištienos prieskonių be druskos (jei vištienos prieskoniai su druska, druskos berkite mažiau), įmetu kelias šakeles čiobrelio.
Vis pamaišydama, kepinu ~25min ant didesnės ugnies, kol daržovės ir mėsa iškeps, o susidaręs skystis išgaruos.
Paruošiu sūrio varškės masę:
Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 200g fermentinio sūrio.
Prie sūrio dedu 200g grūdėtos varškės.
Įmušu 2 kiaušinius.
Beriu saują smulkintų šviežių petražolių.
Viską sumaišau – paruošta 😉.
Apkepą kepsiu 26cm skersmens kepimo inde.
Kepimo indą patepu šlakeliu aliejaus.
Kepimo indo dugną iškloju virtų bulvių riekelėmis (sudėjau 1/3 visų bulvių).
Ant bulvių dedu pusę kepintų daržovių ir mėsos – tolygiai paskirstau.
Ant mėsos ir daržovių tolygiai išdėlioju mažiau nei pusę sūrio masės.
Sūrio masę užkloju bulvių sluoksniu – dedu pusę bulvių, o pusę pasilieku dar vienam sluoksniui.
Bulves paslepiu mėsa ir daržovėmis (sudedu visas).
Tuomet ant viršaus išdėlioju likusias bulves.
Tolygiai išdedu visą sūrio varškės masę.
Kepsiu apkepą įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min, viršus apačia be vėjelio.
Oi… kaip gardžiai kvepia ir kaip gražiai apskrudo apkepo viršus.
Sūris taip meiliai apkabinęs visą bulvių apkepą, kad net gaila pjauti buvo 😊.
Bet, kai pilvas liepia valgyti, susilaikyti nepavyko…
Valgėme bulvių apkepą su pomidoro riekelėmis, nes salotų pasigaminti laiko nebuvo.
Buvo labai gardu!!!
Skanaus 😉