Gaminimo laikas: 30 minučių

Ooo… jau tuos blynus galėčiau valgyti nors ir kiekvieną dieną 😊 O ir receptų prisigalvoti galima įvairiausių – viskas priklauso nuo fantazijos! Juk blyneliai gaminami iš įvairių daržovių: morkų, moliūgų, cukinijų, bulvių… Galima kepti atskirai arba maišyti daržoves tarpusavyje – labai gardu!!!

Šį kartą siūlau išsikepti labai gardžius cukinijų ir bulvių blynelius! Apkepę blynai traškia plutele, o viduje minkšti ir sultingi. Su fetos sūrio ir žalumynų padažu – tikras gardumynas!

Tad jei turite bulvių ir cukinijų būtinai išsikepkite šiuos nuostabius blynelius!!! O dėl paprasto ir nesudėtingo paruošimo, juos galima gaminti kasdien 😉.

Ingredientai

Reikės:

250g cukinijos

250g bulvių

~60g svogūno

2 skiltelių česnako

1 kiaušinio

Saujos petražolių ir krapų

Druskos, pipirų

Aliejaus kepimui

Padažui:

100g fetos sūrio

100ml kefyro

Šiek tiek šviežių žalumynų

Kaip gaminti:

Nuluptas ir nuplautas 250g bulvių sutarkuoju burokine tarka į dubenį.

250g cukinijos sutarkuoju į dubenį prie bulvių.

Nulupu ~60g svogūną ir 2 skilteles česnako – svogūną ir česnaką sutarkuoju burokine tarką prie sutarkuotų bulvių ir cukinijos.

Saują smulkintų šviežių krapų ir petražolių beriu į dubenį prie sutarkuotų daržovių.

Įmušu kiaušinį, beriu druskos, pipirų ir viską gerai sumaišau šaukštu.

Blynų masė paruošta!!!

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir kepu blynus.

Dedu po šaukštą su kaupu masės į keptuvę, masę šiek tiek išploninu, kad blynelis būtų plonesnis ir didesnis. Mano keptuvė 28cm skersmens – vienu kartu kepu 4 blynus.

Ant vidutinės ugnies kepu blynus po 2-3min iš vienos pusės, po to apverčiu ir kitą pusę apkepu 2min.

Iškepusius blynelius perkeliu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Taip iškepu visus blynus 😉

Pasiruošiu sūrio padažą:

Į dubenėlį dedu 100g fetos sūrio, pilu 100ml kefyro (naudojau 2,5%, bet riebumas nesvarbu), dedu saujelę šviežių žalumynų (krapų, petražolių) – viską sutrinu-sumaišau šluotele ar šakute.

Padažas paruoštas!

Greitai čiumpame blynus, kol karšti ir traškūs – dažome į padažą ir valgome!!!

Labai gardu 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti