Gaminimo laikas: 20 minučių
Ar mėgstate sriubas? Aš labai… O skaniausios yra trintos sriubos.
Todėl šiandien su džiaugsmu dalinuosi šios tirštos, sočios ir labai gardžios trintos bulvių sriubos su šonine receptu!
Jei mėgstate sriubas ir esate neabejingi bulvėms – būtinai pasigaminkite😉.
Reikės:
500g bulvių
600ml vandens
0,5 šaukštelio druskos
150g karšto rūkymo šoninės
150g svogūnų
1šaukštelio džiovintų petražolių
1 šaukštelio džiovintų krapų
1 šaukšto miltų
500ml pieno
Druskos
Pipirų
50g tarkuoto fermentinio sūrio
Žalumynų
Kaip gaminti:
Nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais ~500g bulvių (svoris nuluptų).
Bulvių kubelius verčiu į puodą.
Užpilu 600ml vandens.
Beriu 0,5 šaukštelio druskos – verdu ~15min, kol bulvės išvirs.
Kol bulvės verda gaminu “pagardą”.
Kubeliais supjaustau 150g šoninės ir 150g svogūnų.
Pjaustytus šoninę ir svogūnus dedu į įkaitintą keptuvę.
Kepinu ~10min vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.
Tuomet ant apkepintų šoninės ir svogūnų beriu šaukštelį džiovintų petražolių ir šaukštelį džiovintų krapų.
Kepinu ~1min ant vidutinės ugnies.
Dedu šaukštą miltų (kvietinių a/r) ir vis pamaišydama kepinu ~1min ant vidutinės ugnies.
Prie apkepintų reikalų pilu 500ml pieno (riebumas nesvarbu).
Beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Į keptuvę verčiu dar 50g tarkuoto fermentinio sūrio.
Vis pamaišydama kaitinu ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
Kuomet masė ima tirštėti – ugnį išjungiu.
Grįžtu prie bulvių 🙂.
Ugnį išjungiu, o bulves sutrinu bulvių trintuvu – liks smulkių gabalėlių, bet taip ir turi būti.
Į sutrintas bulves pilu šoninės – svogūnų pagardą.
Viską kaitinu ant nedidelės ugnies maišydama, kol puodas pradės burbuliuoti.
Viskas -paruošta!.
Ugnį išjungiu, uždengiu dangtį ir leidžiu sriubai ~5min pailsėti.
O jau tada… pilu į dubenėlius, apibarstau smulkintais žalumynais (svogūnų laiškai, krapai) ir… ragaujame!
Skanaus 😉