Bulvių sriuba

Gaminimo laikas: 20 minučių

Ar mėgstate sriubas? Aš labai… O skaniausios yra trintos sriubos.

Todėl šiandien su džiaugsmu dalinuosi šios tirštos, sočios ir labai gardžios trintos bulvių sriubos su šonine receptu!

Jei mėgstate sriubas ir esate neabejingi bulvėms – būtinai pasigaminkite😉.

Ingredientai

Reikės:

500g bulvių

600ml vandens

0,5 šaukštelio druskos

150g karšto rūkymo šoninės

150g svogūnų

1šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovintų krapų

1 šaukšto miltų

500ml pieno

Druskos

Pipirų

50g tarkuoto fermentinio sūrio

Žalumynų

Kaip gaminti:

Nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais ~500g bulvių (svoris nuluptų).

Bulvių kubelius verčiu į puodą.

Užpilu 600ml vandens.

Beriu 0,5 šaukštelio druskos – verdu ~15min, kol bulvės išvirs.

Kol bulvės verda gaminu “pagardą”.

Kubeliais supjaustau 150g šoninės ir 150g svogūnų.

Pjaustytus šoninę ir svogūnus dedu į įkaitintą keptuvę.

Kepinu ~10min vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.

Tuomet ant apkepintų šoninės ir svogūnų beriu šaukštelį džiovintų petražolių ir šaukštelį džiovintų krapų.

Kepinu ~1min ant vidutinės ugnies.

Dedu šaukštą miltų (kvietinių a/r) ir vis pamaišydama kepinu ~1min ant vidutinės ugnies.

Prie apkepintų reikalų pilu 500ml pieno (riebumas nesvarbu).

Beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Į keptuvę verčiu dar 50g tarkuoto fermentinio sūrio.

Vis pamaišydama kaitinu ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.

Kuomet masė ima tirštėti – ugnį išjungiu.

Grįžtu prie bulvių 🙂.

Ugnį išjungiu, o bulves sutrinu bulvių trintuvu – liks smulkių gabalėlių, bet taip ir turi būti.

Į sutrintas bulves pilu šoninės – svogūnų pagardą.

Viską kaitinu ant nedidelės ugnies maišydama, kol puodas pradės burbuliuoti.

Viskas -paruošta!.

Ugnį išjungiu, uždengiu dangtį ir leidžiu sriubai ~5min pailsėti.

O jau tada… pilu į dubenėlius, apibarstau smulkintais žalumynais (svogūnų laiškai, krapai) ir… ragaujame!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti