Gaminimo laikas: 15 minučių
Puikios, ryškios, sočios ir labai gardžios virtų burokėlių salotos su avokadu ir fetos sūriu 😉.
Vos keli ingredientai ir greita vakarienė pagaminta! Bet tikrai ne tik vakarienei tinka šios burokėlių salotos – pusryčiams, užkandžiui ar svečiui pavaišinti pats tas 👍…
Reikės:
~350g virtų burokėlių
Nedidelio mėlynojo svogūno
Sunokusio avokado
2 šaukštų citrinos sulčių
Pipirų
Druskos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Saujos petražolių
120g fetos sūrio
Kaip gaminti:
Šiaudeliais supjaustau ~350g virtų burokėlių.
Pjaustytus burokėlius dedu į gilesnę lėkštę, kurioje gaminsiu salotas.
Nedidelį mėlynąjį svogūną supjaustau juostelėmis – pjaunu svogūną skersai svogūno sluoksnių, kad būtų gražios juostelės.
Pjaustytas svogūnas keliauja prie burokėlio.
Sunokusį avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kaulą, o minkštimą supjaustau kubeliais.
Avokado kubelius šaukštu iškabinu prie pjaustytų burokėlių ir svogūno.
Ant pjaustytų daržovių užspaudžiu citrinos sulčių ~2 šaukštus 😉.
Beriu druskos, pipirų.
Užpilu ~3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Viską gerai sumaišau!
Susmulkinu saują šviežių petražolių.
Smulkintas petražoles beriu ant salotų.
Supjaustau ar sutrupinu ~120g fetos sūrio.
Fetos sūrį išdėlioju ant salotų paviršiaus.
Salotos paruoštos 😉…
Skanaus!!!