Gaminimo laikas: 15 minučių
Ar mėgstate burokėlius? Aš tai labai…
Visus burokėlių mėgėjus kviečiu pasigaminti šių netradicinių, bet labai gardžių, gaivių, saldžiai – sūrių burokėlių salotų su fetos sūriu!!!
Greitai ir lengvai pagaminamos, lengvos salotos puikiai tiks užkandžiui, pusryčiams ar vakarienei 😊…
Reikės:
250g virtų burokėlių
Saujos salotų lapelių
0,5 mėlynojo svogūno
1 apelsino
100g fetos sūrio
Saujos petražolių
Saujos graikinių riešutų
1 šaukštelio medaus
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
Nuplaunu ir nusausinu saują šviežių salotų lapelių (galima naudoti špinatus 😉).
Salotas dedu į dubenį ar gilesnę lėkštę, kurioje gaminsiu salotas.
Nedideliais kubeliais supjaustau ~250g virtų burokėlių.
Pjaustytus burokėlius išdėlioju į lėkštę ant salotų.
Pusžiedžiais supjaustau 0,5 mėlynojo svogūno.
Svogūną tolygiai paskirstau salotų lėkštėje ant burokėlių.
Nulupu ir nedideliais gabalėliais supjaustau vieną apelsiną. Nulupant apelsiną stengiuosi kuo daugiau nupjaustyti baltos apelsino žievės.
Apelsino gabalėliai keliauja į bendrą salotų lėkštę.
Sutrupinu ar supjaustau (kaip patogiau) 100g fetos sūrio ir sudedu jį prie apelsino ir kitų “reikalų”.
Susmulkinu ~saują šviežių petražolių ir saują graikinių riešutų.
Smulkintomis petražolėmis ir riešutais apibarstau beveik paruoštas salotas.
Paruošiu padažą:
Į nedidelį dubenėlį dedu šaukštelį skysto medaus (ar mėgstamo sirupo).
Prie medaus pilu 4 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu druskos, pipirų (pagal skonį) 😉.
Sumaišau – padažas paruoštas!!!
Padažą pilu ant burokėlių – fetos – apelsinų salotų.
Gardžiausios, gaiviausios burokėlių salotos paruoštos 😊…
Metas ragauti – mmm… tikrai LABAI gardu…
Skanaus!