Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Daržovių skustuku plonomis juostelėmis supjaustau ~1kg šviežių cukinijų. Jei neturite tokio įrankio, supjaustykite plonomis riekelėmis.
Supjaustytas cukinijas verčiu į dubenį, beriu 0,5 šaukštelio druskos ir sumaišau.
4 šaukštus džiūvėsėlių ir 4 šaukštus tarkuoto parmezano sūrio beriu ant cukinijų ir vėl viską gerai sumaišau rankomis (ar šaukštu).
Taip paruoštas cukinijas atidedu į šalį ir pasiruošiu užpilą.
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, dedu 3 šaukštus grietinės (naudojau liesą 10%, bet riebumas neturi jokios reikšmės), beriu 3 šaukštus tarkuoto parmezano.
Viską gerai sumaišau šakute – užpilas paruoštas!
Į kepimo skardos (32x22cm) dugną pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Pusę pjaustytų cukinijų išdėlioju į kepimo skardą.
Ant viršaus supilu visą kiaušinių-grietinės-sūrio masę – pildama masę tolygiai paskirstau ant viso cukinijų paviršiaus.
Mažais kubeliais ar juostelėmis (kaip labiau patinka) supjaustau šalto rūkymo kumpio. Supjaustytą kumpį dedu į kepimo skardą ant cukinijų.
Burokine tarka sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.
30g sutarkuoto sūrio beriu į skardą ant kumpio ir cukinijų.
Tuomet likusias pjaustytas cukinijas išdėlioju į skardą uždengdama sūrį.
Ant viršaus beriu likusį 70g sutarkuoto fermentinio sūrio.
Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~30min viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa apkepas susmulkinu saujelę petražolių.
Ant iškepto apkepo pabarstau smulkintų petražolių.
Beliko supjaustyti apkepą ir padalinti visiems valgytojams!
MMM… kaip gardžiai kvepia iškeptas cukinijų apkepas… sunku ir nusakyti 😉 Belieka Jums tik išsikepti ir paragauti!!!
Prie apkepo patiekiau pjaustytų pomidorų – buvo žiauriai skanu…
Skanaus gaminantiems!!!