Kasmet džiugina gausus mamos daržo cukinijų derlius 🤗 Reikia tik skubėti skinti, nes auga taip greitai! O skaniausios cukinijos šviežios ir neperaugusios 😉 Kiek įvairių patiekalų galima prigaminti su cukinijomis… juk galima jas kepti, virti ir troškinti… o kur dar atsargos žiemai ir viskas skanu!
Šiandien gaminau mėsainius su cukinija – be bandelių – tikrai neįprastas mėsainių receptas, bet skonis nuostabus – sultingi, mėsingi ir labai skanūs, o bandelių visai netrūko👍

Ingredientai

Reikės:

~500g cukinijos
~500g maltos mėsos (kiauliena+jautiena)
Druskos
Pipirų
100g fermentinio sūrio
Petražolių
Marinuotų agurkėlių
Pomidoro
Nedidelio svogūno
Šiek tiek alyv.aliejaus
Padažui:
2v/š majonezo
1v/š kečupo

Pagaminau 6 mėsainius 😉

Kaip gaminti:

Maltą mėsą paskaninu druska, pipirais ir suformuoju 6 mėsos kepsnelius. Apkepu mėsą keptuvėje ant nedidelės ugnies (abi puses po ~5min), kol gražiai apskrus. Baigiant kepti, dedu ant mėsos po riekelę sūrio – kepu, kol sūris išsilydo.
Kol mėsa kepa, kitoje keptuvėje apkepu cukinijos riekeles:
Supjaustau cukiniją maždaug 1cm storio riekelėmis. Cukinijos riekeles pabarstau druska ir apkepu iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus(maždaug po 2min).

Padažui sumaišau majonezą ir kečupą.
Beliko surinkti mėsainius 😉
Ant iškepusių cukinijos riekelių tepu padažo, dedu petražolių, pjaustytų: agurkėlių, pomidoro, svogūno. Tuomet atkeliauja mėsos kepsnelis su sūriu 😉 ir ant viršaus dar viena apkepta cukinijos riekelė su padažu.
Sutvirtinu mėsainį mediniu iešmeliu 👍

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti