Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai gardi, greitai pagaminama užtepėlė.
Pusryčiams ar vakarienei su skrudinta duonele mmm… kaip skanu…
Būtinai paragaukite!!!😉
Reikės:
Nedidelės cukinijos
Morkos
Druskos
Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
Saujos graikinių riešutų
Skiltelės česnako
Ryšulėlio krapų
3 šaukštų jogurto
Šaukšto majonezo
Duonos
Kaip gaminti:
Burokine tarka sutarkuoju nedidelę, jauną cukiniją.
Burokine tarka sutarkuoju vieną vidutinio dydžio morką.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Verčiu tarkuotas – cukiniją ir morką.
Beriu druskos.
Kepinu vis pamaišydama apie 7min ant didesnės ugnies, kol daržovės suminkštės ir išgaruos susidaręs skystis.
Kepintas daržoves dedu į lėkštę ir palieku atvėsti.
Sausoje keptuvėje pakepinu saują smulkintų graikinių riešutų.
Kepintus riešutus verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu užtepėlę.
Susmulkinu ryšulėlį šviežių krapų ir skiltelę česnako.
Smulkintus krapus ir skiltelę česnako dedu į dubenį prie atvėsusių kepintų riešutų.
Dedu 3 šaukštus graikiško jogurto ir šaukštą majonezo.
Viską gerai sumaišau 😉…
Į gautą masę verčiu atvėsusias kepintas daržoves.
Vėl sumaišau – užtepėlė paruošta!!!
Paskrudinu kelias riekeles duonos ar batono – skrudinti galima sausoje keptuvėje, bet man skrudintuvėje patogiau 🙂.
Gausiai tepu daržovių -riešutų užtepėlės ant skrudintos duonelės ir…
Belieka tik ragauti ir mėgautis nuostabiu skoniu!!!
Skanaus…