Cukinijų užtepėlė su riešutais

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai gardi, greitai pagaminama užtepėlė.

Pusryčiams ar vakarienei su skrudinta duonele mmm… kaip skanu…

Būtinai paragaukite!!!😉

Ingredientai

Reikės:

Nedidelės cukinijos

Morkos

Druskos

Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui

Saujos graikinių riešutų

Skiltelės česnako

Ryšulėlio krapų

3 šaukštų jogurto

Šaukšto majonezo

Duonos

Kaip gaminti:

Burokine tarka sutarkuoju nedidelę, jauną cukiniją.

Burokine tarka sutarkuoju vieną vidutinio dydžio morką.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Verčiu tarkuotas – cukiniją ir morką.

Beriu druskos.

Kepinu vis pamaišydama apie 7min ant didesnės ugnies, kol daržovės suminkštės ir išgaruos susidaręs skystis.

Kepintas daržoves dedu į lėkštę ir palieku atvėsti.

Sausoje keptuvėje pakepinu saują smulkintų graikinių riešutų.

Kepintus riešutus verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu užtepėlę.

Susmulkinu ryšulėlį šviežių krapų ir skiltelę česnako.

Smulkintus krapus ir skiltelę česnako dedu į dubenį prie atvėsusių kepintų riešutų.

Dedu 3 šaukštus graikiško jogurto ir šaukštą majonezo.

Viską gerai sumaišau 😉…

Į gautą masę verčiu atvėsusias kepintas daržoves.

Vėl sumaišau – užtepėlė paruošta!!!

Paskrudinu kelias riekeles duonos ar batono – skrudinti galima sausoje keptuvėje, bet man skrudintuvėje patogiau 🙂.

Gausiai tepu daržovių -riešutų užtepėlės ant skrudintos duonelės ir…

Belieka tik ragauti ir mėgautis nuostabiu skoniu!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti