Daržovės keptos orkaitėje

Sultingos, traškios orkaitėje keptos daržovės su lengvu graikiško jogurto padažu.
Šis daržovių receptas labai universalus! Daržovės gardžios vienos su padažu, bet jas taip pat galima patiekti su kruopomis, mėsa, vištiena ar žuvies patiekalais.
Orkaitėje kepamos daržovės neišsausėja, būna sultingos ir traškios tik reikia stebėti ir neperkepti.
Man labai patinka šias daržoves gaminti vakarienei. Sveika, maistinga ir labai gardu, o patiekalas pagaminamas labai greitai ir paprastai. Su graikiško jogurto padažu, orkaitėje keptos daržovės – nepabijosiu pasakyti – tobula vakarienė 😉
Kepiau baklažaną, cukiniją ir paprikas, bet drąsiai jas galima pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis: brokoliai, morkos, kalafiorai, batatai… puikiai tiks.
Ingredientai

Reikės:

150g svogūnų
300g baklažano
300g cukinijos
400g paprikų
druskos
pipirų
džiovintų petražolių
džiovintų krapų
5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Padažui:
200g graikiško jogurto
šaukšto citrinos sulčių
1sk.česnako
druskos
pipirų

Kaip gaminti:

Ketvirčiais supjaustau 4 nedidelius svogūnus ~150g.

Supjaustytus svogūnus dedu į dubenį.

Beriu pipirų, druskos, džiovintų krapų, petražolių, pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai).

Svogūnus verčiu į kepimo skardą.

Kepu svogūnus įkaitintoje 180C orkaitėje ~15min.

Kol kepa svogūnai paruošiu kitas daržoves.

Didesniais gabalėliais supjaustau 300g cukiniją, 300g baklažaną ir verčiu į dubenį.

Išvalau ir supjaustau 2 paprikas (~400g).

Didesniais gabalėliais supjaustytas paprikas verčiu į dubenį prie cukinijos ir baklažano.

Ant pjaustytų daržovių beriu druskos, pipirų, džiovintų krapų ir petražolių, pilu alyvuogių aliejaus.

Daržoves gerai sumaišau.

Iš orkaitės traukiu apkepusius svogūnus.

Prie apkepusių svogūnų į skardą verčiu daržoves – tolygiai paskirstau skardoje.

Grąžinu skardą į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~30-35 min viršus apačia be vėjelio.

Paruošiu padažą:

Į dubenėlį dedu 200g graikiško jogurto, vieną susmulkintą skiltelę česnako, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau.

Padažas paruoštas!

Ant iškepusių daržovių beriu saują smulkintų šviežių petražolių.

Labai skanu daržoves valgyti – dažant į jogurto padažą!

Skanaus 😋

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti