Gardus, sultingas, maistingas, greitai ir lengvai pagaminamas daržovių apkepas 😉.
Jei turite cukinijų, paprikų, morkų ir svogūną išsikepkite šį daržovių apkepą su grūdėta varške ir sūriu…
Reikės:
600g cukinijų
~0,5 šaukštelio druskos
100g svogūno
200g paprikos
150g morkų
3 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
1 šaukštelio paprikos miltelių
Aliejaus kepimui
200g grūdėtos varškės
100g tarkuoto fermentinio sūrio
2 kiaušinių
4 šaukštų avižinių dribsnių (viso grūdo)
Alyvuogių aliejaus
Pomidoro
Petražolių
Kepintų sezamo sėklų
Kaip gaminti:
Į dubenį burokine tarka sutarkuoju ~600g cukinijų.
Ant cukinijos beriu 0,5 šaukštelio druskos.
Cukiniją sumaišau su druska ir palieku ~10min pailsėti.
Kubeliais supjaustau 100g svogūną, 200g paprikos (raudonos), burokine tarka sutarkuoju ~150g morką ir susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu visas smulkintas ir pjaustytas daržoves (svogūną, papriką, morką, česnaką).
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių.
Vis pamaišydama, kepinu daržoves ~7min ant vidutinės ugnies.
Grįžtu prie cukinijos 😉.
Tarkuotą cukiniją nusunkiu ir sudedu į kitą dubenėlį. Skystimo neprireiks.
Prie nusunktos cukinijos verčiu apkepintas daržoves.
Gerai sumaišau cukiniją ir kepintas daržoves.
Tuomet prie cukinijos ir daržovių mišinio dedu 200g grūdėtos varškės (verčiu su visu skysčiu).
Burokine tarka sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.
Tarkuotas sūris keliauja į bendrą dubenį.
Įmušu du kiaušinius.
Beriu 4 šaukštus viso grūdo avižinių dribsnių.
Viską gerai sumaišau – masė paruošta.
26cm skersmens kepimo indą ištepu alyvuogių aliejumi.
Verčiu visą masę į kepimo indą – šaukštu sulyginu paviršių.
Ant būsimo apkepo viršaus pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir paskirstau aliejų šepetėliu.
Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~45-50min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa apkepas – kubeliais supjaustau pomidorą, susmulkinu saują petražolių ir pakepinu šaukštą sezamo sėklų.
Gražiai apkepusį ir paskrudusį apkepą traukiu lauk iš orkaitės.
Apkepą papuošiu pjaustytais pomidorais, petražolėmis, taip pat beriu kepintų sezamo sėklų.
Nieko laukti nereikia – reikia pjaustyti ir ragauti šį gražuolį, skanuolį.
Jei norite galima graikiško jogurto šaukštą ant daržovių apkepo gabalėlio užsidėti, bet aš valgiau taip (be papildomų priedų) – buvo labai gardu!!!
Skanaus 😊