Daržovių ir vištienos apkepas

Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Labai skanus ir labai greitai pagaminamas daržovių ir vištienos apkepas. Sultinga mėsa ir gardžios daržovės vienoje skardoje. Ar gali būti kas geriau -už greitai ir lengvai pagaminamą rimtą patiekalą? Turbūt, kad ne 😉.
Man labai patinka vienos skardos ar vieno puodo patiekalai – sudedi visus ingredientus į vieną indą, beri mėgstamų prieskonių ir kepi orkaitėje. Darbo ir pastangų minimaliai, o sotūs ir patenkinti visi valgytojai!
Šį apkepą galima kepti ir be vištienos – rinktis labiau vegetarišką variantą ar naudoti kitą mėsą, bet mums vištiena labiausiai čia derėjo 😋
Ingredientai

Reikės:

800g vištienos šlaunelių mėsos
1 cukinijos
1 baklažano
1 didesnio svogūno
1 paprikos
10 skiltelių česnako
2 pomidorų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
paprikos miltelių
džiovinto čiobrelio
Šviežių žalumynų
Užpilui:
3 kiaušinių
200g grietinės (20%)
150g tarkuoto sūrio
druskos, pipirų
Kepimo forma 32x22cm

Kaip gaminti:

Stambesniais gabalėliais supjaustau: papriką, cukiniją, baklažaną, didesnį svogūną, 2 pomidorus.

Supjaustytas daržoves verčiu į kepimo skardą (mano skarda 32x22cm dydžio). Prie daržovių dedu “išlukštentų” 10 skiltelių česnako.

Nedideliais gabalėliais supjaustau 800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsą verčiu į skardą prie daržovių.

Viską sumaišau (rankomis patogiausia😉).

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovintų čiobrelių, užpilu 4 šaukštus alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min (įjungiu ventiliatoriaus funkciją).

Kol kepa daržovės ir vištiena, pasiruošiu užpilą:

Į dubenį dedu 200g grietinės (20%), įmušu 3 kiaušinius, beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Sutarkuoju 150g fermentinio sūrio. Sūrį verčiu į dubenį prie grietinės ir kiaušinių – viską gerai sumaišau – užpilas paruoštas!

Apkeptas daržoves ir mėsą po 40min traukiu lauk iš orkaitės.

Ant viršaus tolygiai paskirstau kiaušinių-grietinės-sūrio užpilą.

Grąžinu kepimo skardą atgal į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu dar ~20min – viršus apačia be vėjelio.

Ant iškepto apkepo beriu šiek tiek smulkintų šviežių žalumynų (krapai, svogūnų laiškai).

Pjaustau, dedu į lėkštes, užpilu šiek tiek susidariusio sultinio (kepant išsiskiria šiek tiek skysčio) ir kol karštas skubame ragauti 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti