Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Stambesniais gabalėliais supjaustau: papriką, cukiniją, baklažaną, didesnį svogūną, 2 pomidorus.
Supjaustytas daržoves verčiu į kepimo skardą (mano skarda 32x22cm dydžio). Prie daržovių dedu “išlukštentų” 10 skiltelių česnako.
Nedideliais gabalėliais supjaustau 800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsą verčiu į skardą prie daržovių.
Viską sumaišau (rankomis patogiausia😉).
Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovintų čiobrelių, užpilu 4 šaukštus alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min (įjungiu ventiliatoriaus funkciją).
Kol kepa daržovės ir vištiena, pasiruošiu užpilą:
Į dubenį dedu 200g grietinės (20%), įmušu 3 kiaušinius, beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Sutarkuoju 150g fermentinio sūrio. Sūrį verčiu į dubenį prie grietinės ir kiaušinių – viską gerai sumaišau – užpilas paruoštas!
Apkeptas daržoves ir mėsą po 40min traukiu lauk iš orkaitės.
Ant viršaus tolygiai paskirstau kiaušinių-grietinės-sūrio užpilą.
Grąžinu kepimo skardą atgal į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu dar ~20min – viršus apačia be vėjelio.
Ant iškepto apkepo beriu šiek tiek smulkintų šviežių žalumynų (krapai, svogūnų laiškai).
Pjaustau, dedu į lėkštes, užpilu šiek tiek susidariusio sultinio (kepant išsiskiria šiek tiek skysčio) ir kol karštas skubame ragauti 😉
Skanaus!!!