Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo

Turbūt daug žmonių mėgsta sumuštinius ir visai ne be reikalo, nes sumuštiniai gali būti ne tik puikus, sotus ir greitai pagaminamas užkandis, bet labiau pasistengus gali tapti prabangiu užkandžiu Jūsų svečiams.

O Jūs ar mėgstate keptus sumuštinius? Aš esu labai didelė jų fanė ir man pasisekė, kad ir mano šeima labai mėgsta keptus sumuštinius!

Labai patinka eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių! Štai taip ir su šiais daržovių sumuštiniais! Norėjosi kažko sotaus, bet be mėsos. Ir ką galiu pasakyti? Pavyko puikiai, net vaikai krimto karštus daržovių sumuštinius su pasigardžiavimu 😀 Dabar tikrai žinau, kad šie karšti daržovių sumuštiniai bus vieni iš mėgstamiausių – traški duonelė užklota sultingu, aromatingu daržovių ir sūrio sluoksniu – labai labai gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

200g paprikos

200g pomidorų

150g morkų

100g svogūno

3skiltelių česnako

120g tarkuoto sūrio

Duonos “Ciabatta” ar kitokios

Druskos

Pipirų

Džiovinto baziliko

Svogūnų laiškų

Šiek tiek aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

100g kubeliais pjaustytą svogūną verčiu į keptuvę.

Prie svogūno dedu 200g kubeliais pjaustytos paprikos ir 150g burokine tarka tarkuotos morkos.

Daržoves vis pamaišydama kepinu ~7min ant vidutinės ugnies.

Tuomet į keptuve dedu 200g kubeliais pjaustytų pomidorų.

3 skilteles česnako smulkiai supjaustau ir verčiu į keptuvę prie daržovių, beriu druskos, pipirų, džiovinto baziliko.

Vis pamaišydama kepinu dar ~5min ant vidutinės ugnies.

Daržovės paruoštos!

Duonelę (naudojau Ciabatta) supjaustau riekelėmis, bus 12vnt (galima rinktis ir kitokią mėgstamą duoną).

Duonos riekeles dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Ant duonos riekelių išdėlioju kepintas daržoves.

Sutarkuoju 120g fermentinio sūrio.

Tarkuotą sūrį dedu ant kepintų daržovių.

Paruoštus sumuštinukus šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~10-15min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa sumuštiniai, smulkiai supjaustau šiek tiek svogūnų laiškų.

Ant iškeptų sumuštinių beriu svogūnų laiškų (nebūtinai).

Irrr skubam ragauti, kol karšti 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti