Dešrainiai su kepintais svogūnais

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Greitai, paprastai, skaniai – kas už? 😉

Naminiai dešrainiai – greitai pagaminami – greitai suvalgomi 😊. Galima sakyti, kad tai – patogus maistas, nes mėgautis jais galima ne tik namuose, bet patogiai suvalgyti ir iškyloje!!!

Siūlau pasigaminti ir paragauti dešrainių su kepintais svogūnais – nenusivilsite – labai gardu 😋…

Ingredientai

Reikės:

240g svogūnų

Druskos

Pipirų

Cukraus

100g tarkuoto sūrio

5 dešrelių

5 dešrainių bandelių

Kečiupo

Raudonėlio

Pomidoriukų

Svogūnų laiškų

Padažui:

2 šaukštų majonezo

1 šaukštelio kečiupo

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau 240g svogūnų.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu pjaustytus svogūnus.

Beriu druskos, pipirų ir 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus.

Kepinu vis pamaišydama ant vidutinės ugnies ~7min, kol gražiai apskrus.

Apkepusius svogūnus iš keptuvės perkeliu į dubenėlį.

Paruošiu padažą:

Į mažesnį dubenėlį dedu 2 šaukštus majonezo ir 1 šaukštelį kečupo – sumaišau – padažas paruoštas!

Kepimo popieriaus lapą tiesiu į kepimo skardą, kurioje kepsiu dešrainius.

5 dešrainių bandeles dedu į kepimo skardą.

Dešrainių bandeles (jei jos nėra įpjautos) įpjaunu (bet neperpjaunu) išilgai, kad būtų vietos visoms gėrybėms sudėti.

Dešrainių bandelės vidų patepu šaukšteliu (majonezo-kečupo) padažo.

Dešrelę talpinu į bandelės vidų – rinkausi pieniškas dešreles, bet galima naudoti tokias, kurias labiau mėgstate (rūkytas, kumpines…).

Ant dešrelės kraunu šaukštą kepintų svogūnų (svogūnus padalinu, kad užtektų 5 dešrainiams).

Svogūnus pašlakstau kečiupu.

Tuomet ant viršaus dedu saujelę tarkuoto fermentinio sūrio (iš viso sunaudojau 100g sūrio).

Dešrainis “sulipdytas”.

Paruoštą dešrainį grąžinu į kepimo skardą.

Taip paruošiu visus 5 dešrainius.

Dešrainius pabarstau džiovintu raudonėliu.

Šaunu gražuolius “dešrinskus” į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~10-15min. Kuomet sūris išsilydo – galima traukti lauk iš orkaitės.

Kol kepė dešrainiai susmulkinau šiek tiek svogūnų laiškų ir supjausčiau kelis vyšninius pomidoriukus.

Iškeptus dešrainius papuošiau svogūnų laiškais ir pjaustytais pomidoriukais.

Buvo labai gardu ir gražu 😊.

Net dabar užsimaniau dešrainių su keptais svogūnais, seilės tik kaupiasi…😅

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti