Gaminimo laikas: 15 minučių
Ar vis dar galvojate, kad uogos, daržovės ir varškė nedera kartu?
Jei taip, tuomet jūs neragavote šių gardžių ir gaivių salotų su braškėm, šilauogėm, varške, avokadu, mėlynaisiais svogūnais ir riešutais. Salotos pagardintos nuostabiu, saldžiarūgščiu padažu su aguonomis😉.
Siūlau nieko nelaukti ir kuo skubiau pasigaminti šių nepakartojamų salotų – kol dar braškių sezonas nesibaigė!!!
Reikės:
Kelių saujų salotų
Avokado
200g braškių
Saujos šilauogių
50g mėlynojo svogūno
100g varškės 9%
Saujos petražolių
30g lazdyno riešutų
Padažui:
2 šaukštelių medaus
0,5 citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Šaukštelio aguonų
Kaip gaminti:
Nuplaunu ir nusausinu dvi saujas salotų, galima naudoti špinatus 😉.
Salotas dedu į didesnę lėkštę, kurioje gaminsiu salotas.
Kubeliais supjaustau vieną gerai sunokusį avokadą ir išdėlioju avokado gabalėlius į lėkštę ant salotų lapų.
Pusžiedžiais supjaustau ~50g mėlynojo svogūno.
Svogūno riekelės keliauja į bendrą salotų lėkštę.
100g varškės 9% (gali būti liesesnė ar riebesnė, tiktų ir baltas lietuviškas sūris) sutrupinu nedideliais gabalėliais į salotų lėkštę.
Nedideliais gabalėliais supjaustau 200g braškių (braškes priklausomai nuo dydžio – pjaunu į 4-6dalis).
Supjaustytas braškes išdėlioju salotų lėkštėje.
Beriu dar saują šilauogių 😊 – bus labai skanu…
Susmulkinu saują šviežių petražolių.
Pabarstau petražolėmis visus gardumynus esančius lėkštėje.
Stumiu salotų lėkštę į šalį – ruošiu salotų padažiuką.
Imu nedidelį dubenėlį į jį dedu du šaukštelius medaus.
Prie medaus išspaudžiu pusės citrinos sulčių – viską gerai sumaišau.
Tuomet pilu 4 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu druskos, pipirų ir šaukštelį aguonų.
Viską gerai sumaišau – salotų padažas paruoštas!!!
Pilu paruoštą padažą ant salotų, kadangi salotų nemaišysiu, pildama salotų padažą stengiuosi jį užpilti tolygiai ant visų salotų.
Susmulkinu saują ~30g lazdyno riešutų.
Riešutais apibarstau paruoštas salotas.
Viskas!!! Salotos paruoštos 🙂…
Net sunku nusakyti šių salotų skonį: be galo gaivios, saldžiai – sūrios, saldžiai – rūgščios… O dar riešutų traškumas…
Kol neparagausit – nežinosit, kokios puikios salotos 😉.
Skanaus!!!