Gaivios salotos su fetos sūriu

Gaminimo laikas: 15 minučių

Greitai pagaminamos, prie visko tinkančios, labai gardžios šviežių daržovių salotos su fetos sūriu.

Labai mėgstu fetos sūrį, nes tinka jis sumuštiniams, salotoms, padažams… O turbūt paprasčiausias ir geriausias mano atradimas yra naudoti fetos sūrį kaip padažą salotoms – labai labai dera!!!

Siūlau ir jums atrasti fetos sūrio privalumus 😉.

Ingredientai

Reikės:

300g šviežio kopūsto

130g morkos

150g agurko

100g pomidoro

6 ridikėlių

Kelios saujos svogūnų laiškų

Druskos

Pipirų

2 šaukštų fetos sūrio

Kaip gaminti:

Plonais, smulkiais šiaudeliais supjaustau ~300g šviežio kopūsto.

Pjaustytą kopūstą verčiu į didesnį dubenį.

Sutarkuoju šviežią morką (130g).

Tarkuota morka keliaus į dubenį prie smulkinto kopūsto.

Nedideliais gabalėliais (riekeles į keturias dalis) supjaustau ~150g agurkų.

Pjaustyti agurkai “čiuožia” prie morkos ir kopūsto 😉.

6 ridikėlius supjaustau pusžiedžiais.

Kubeliais supjaustau ~100g pomidorą.

Pjaustytus ridikėlius ir pomidorą dedu prie kitų smulkintų daržovių.

Smulkiai supjaustau ryšulėlį svogūnų laiškų. Kiek svogūnų laiškų dėti spręskite pagal save. Aš labai mėgstu, tai negailiu ir dedu jau supjaustytų geras dvi saujas.

Beriu druskos (nepadauginu, nes fetos sūris sūrokas), pipirų (šiek tiek) 😉.

Kabinu 2 šaukštus su kaupu fetos sūrio ir dedu į bendrą salotų dubenį.

Viską labai gerai sumaišau – maišant fetos sūris suminkštėja, o daržovės gražiai pasidengia fetos sūriu.

Štai ir nuostabėliausios salotos pagamintos!!!

Prie visko, su viskuo, bet gardžios ir vienos su riekele skrudintos duonos 🙂…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti