Gaminimo laikas: 15 minučių
Greitai pagaminamos, prie visko tinkančios, labai gardžios šviežių daržovių salotos su fetos sūriu.
Labai mėgstu fetos sūrį, nes tinka jis sumuštiniams, salotoms, padažams… O turbūt paprasčiausias ir geriausias mano atradimas yra naudoti fetos sūrį kaip padažą salotoms – labai labai dera!!!
Siūlau ir jums atrasti fetos sūrio privalumus 😉.
Reikės:
300g šviežio kopūsto
130g morkos
150g agurko
100g pomidoro
6 ridikėlių
Kelios saujos svogūnų laiškų
Druskos
Pipirų
2 šaukštų fetos sūrio
Kaip gaminti:
Plonais, smulkiais šiaudeliais supjaustau ~300g šviežio kopūsto.
Pjaustytą kopūstą verčiu į didesnį dubenį.
Sutarkuoju šviežią morką (130g).
Tarkuota morka keliaus į dubenį prie smulkinto kopūsto.
Nedideliais gabalėliais (riekeles į keturias dalis) supjaustau ~150g agurkų.
Pjaustyti agurkai “čiuožia” prie morkos ir kopūsto 😉.
6 ridikėlius supjaustau pusžiedžiais.
Kubeliais supjaustau ~100g pomidorą.
Pjaustytus ridikėlius ir pomidorą dedu prie kitų smulkintų daržovių.
Smulkiai supjaustau ryšulėlį svogūnų laiškų. Kiek svogūnų laiškų dėti spręskite pagal save. Aš labai mėgstu, tai negailiu ir dedu jau supjaustytų geras dvi saujas.
Beriu druskos (nepadauginu, nes fetos sūris sūrokas), pipirų (šiek tiek) 😉.
Kabinu 2 šaukštus su kaupu fetos sūrio ir dedu į bendrą salotų dubenį.
Viską labai gerai sumaišau – maišant fetos sūris suminkštėja, o daržovės gražiai pasidengia fetos sūriu.
Štai ir nuostabėliausios salotos pagamintos!!!
Prie visko, su viskuo, bet gardžios ir vienos su riekele skrudintos duonos 🙂…
Skanaus!!!