Gaminimo laikas: 15 minučių

Ryškios, traškios, sočios ir LABAI gardžios šviežių daržovių salotos su kiaušiniais ir puikiai derančiu – nepakartojamo skonio padažu.

Nebijokite nevirtų burokėlių, jie čia dera puikiausiai. O užpylus citrinų ir apelsinų padažu salotos įgauna tikrai puikų, švelniai saldžiarūgštį skonį 😊.

Visiems neabejingiems salotoms – šios salotos tikrai patiks😉.

Ingredientai

Reikės:

50g salotų (sultenių)
Vidutinės morkos
Nedidelio burokėlio (nevirto)
Avokado
Nedidelio svogūno (mėlynojo)
10 vyšninių pomidoriukų
Saujos kepintų graikinių riešutų
2 kietai virtų kiaušinių
Padažui:
0,5 citrinos sulčių
0,5 apelsino sulčių
1 šaukštelio medaus
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio garstyčių
Pipirų
Druskos
Šiek tiek juodųjų sezamų sėklų

Kaip gaminti:

Pirmiausia išvirsiu 2 kiaušinius 😉.

Kol verda kiaušiniai, galima pradėti ruošti salotas.

Į didesnį dubenį dedu ~50g nuplautų ir nusausintų sultenės salotų.

Nulupu vieną vidutinę morką ir vieną nedidelį NEVIRTĄ burokėlį.

Morką ir burokėlį sutarkuoju šiaudeliais. Jei tarkos neturite, galima supjaustyti plonyčiais šiaudeliais. Visai iš bėdos  sutarkuokite burokine tarka, bet skonis geresnis, kuomet morka ir burokėlis sutarkuoti šiaudeliais.

Sutrakuotą morką ir burokėlį verčiu į dubenį prie salotų.

Kubeliais supjaustytas sunokęs avokadas, keliauja prie kitų daržovių.

Smulkiais kubeliais supjaustau nedidelį mėlynąjį svogūną.

Pjaustytą svogūną dedu į bendrą dubenį.

Vyšninius pomidoriukus (10vnt) pjaunu pusiau, jei neturite vyšninių pomidoriukų, nieko baisaus – tinka ir paprasti pomidorai.

Pjaustytus pomidorus verčiu į dubenį prie smulkintų daržovių.

Saujelę smulkintų kepintų graikinių riešutų beriu ant daržovių.

Paruošiu padažą:

Į nedidelį dubenėlį išspaudžiu 0,5 citrinos sulčiu ir 0,5 apelsino sulčių.

Dedu šaukštelį medaus – išmaišau.

Pilu 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Dedu šaukštelį smulkių grūdėtųjų garstyčių.

Beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau.

Padažas paruoštas.

Paruoštą padažą pilu ant dubenyje laukiančiųjų daržovių 😉.

Viską gerai sumaišau, kad padažas susimaišytų su visomis daržovėmis.

Nulupu ir supjaustau išvirtus kiaušinius. Kiaušinį pjaunu į 4 dalis (pusiau ir dar kartą pusiau išilgai).

Kiaušinius išdėlioju ant sumaišytų salotų.

Paruoštas salotas pabarstau juodųjų sezamų sėklomis (nebūtinai, bet verta) 😊.

Tadammm… Ryškios, gaivios, sočios, traškios, gardžios salotos paruoštos!!!

Čiumpu mėgstamos duonos riekelę ir mėgaujuosi….

Pabandykite, pagaminti nesudėtinga, o skonis – puikus!

Jei nesuvalgysite iš karto visko, dėkite uždengtas salotas į šaldytuvą ir palikite kitai dienai – nieko joms nenutiks 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti