Gaminimo laikas: 10 minučių
Kam šviežių, nuostabių salotų recepto 🙂???
Gardžios, gaivios, gaivinančios, pavasariškos, o gal vasariškos salotos 😊. Galima valgyti kasdien – pusryčiams, pietums ar vakarienei! Kartą paragavęs negali sustot…
Tad jei mėgstate krabų lazdeles ir gaivias salotas – paragaukite – nepasigailėsite!!!
Reikės:
250g salotų (turėjau iceberg)
250g agurkų
250g krabų lazdelių (skanių)
250g obuolių (saldesnių)
Šiek tiek citrinos sulčių (ant obuolio)
Pipirų
Druskos
2-3 šaukštų majonezo
Saujelės petražolių
Kaip gaminti:
Nuplaunu, nusausinu ir smulkiais šiaudeliais supjaustau ~250g iceberg (ar kitokios) salotos.
Supjaustytą salotą verčiu į didesnį dubenį.
Nedideliais gabalėliais supjaustau ~250g agurkų.
Kubeliais supjaustau 250g krabų lazdelių.
Supjaustytus agurkus ir krabų lazdeles dedu į dubenį prie supjaustytos salotos.
Nuplaunu, nulupu, pašalinu sėklas iš 250g obuolių.
Nedideliais kubeliais supjaustyti obuoliai keliauja į bendrą salotų dubenį.
Ant supjaustytų obuolių užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių (kad obuoliai nepakeistų spalvos).
Beriu druskos, pipirų.
Dedu 2-3 šaukštus majonezo.
Viską gerai sumaišau – dviejų šaukštų pagalba.
Salotos jau beveik paruoštos 😉.
Susmulkinu saują šviežių petražolių ir beriu jas ant salotų.
Dabar jau gaivios ir baisiai gardžios salotos paruoštos 😊!!!
Skanaus…