Gaivios salotos su riešutų padažu

Kai turi kokybiškų ir naudingų pagalbininkų virtuvėje, gaminimas tampa malonumu 🙂. Todėl skubu pasidalinti geromis naujienomis, nes tik šį mėnesį visose Bohemia parduotuvėse “Banquet” firmos virtuvės indams ir įrankiams nuolaidos iki 40%.

Šias ir kitas prekes galite apžiūrėti ir įsigyti visose fizinėse ir elektroninėje parduotuvėje – https://bohemia.lt/

Ta proga dalinuosi nuostabių ir labai gardžių salotų su graikinių riešutų padažu receptu!

Ingredientai

Reikės:

Saujos kepintų graikinių riešutų

Skiltelės česnako

0,5 a/š druskos

Saujos petražolių

2 v/š obuolių acto

3v/š alyvuogių aliejaus

1 a/š medaus

3 agurkų

10 vyšninių pomidoriukų

Nedidelio mėlynojo svogūno

Paprikos

Šiek tiek petražolių ir graikinių riešutų.

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Izora“

Kaip gaminti:

Į granitinę “Banquet” firmos grūstę dedu saują kepintų graikinių riešutų.

Sutrinu grūstėje riešutus iki smulkių, lipnių trupinių konsistencijos (beveik košelės).

Prie sutrintų riešutų dedu skiltelę česnako, 0,5 šaukštelio druskos.

Vėl sutrinu viską gerai grūstėje.

Tuomet dedu saujelę petražolių.

Pilu du šaukštus obuolių acto, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Arbatinis šaukštelis medaus keliauja į grūstę prie visų kitų ingredientų.

Viską gerai sutrinu iki košelės konsistencijos.

Padažas paruoštas!

Salotas gaminsiu nerūdijančio plieno, vidutinio dydžio “Banquet” firmos dubenėlyje.

Tris agurkus supjaustau griežinėliais – patogiausia tai daryti “Banquet” firmos daržovių pjaustykle – šią pjaustyklę galite rasti internetinėje parduotuvėje – https://bohemia.lt/

Prie pjaustytų agurkų dedu 10 per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų.

Nedidelį mėlynąjį svogūną supjaustau pusžiedžiais ir verčiu į dubenį prie agurkų ir pomidorų.

Vieną papriką supjaustau smulkiais šiaudeliais ir dedu į bendrą dubenį.

Visą riešutų padažą iš granitinės grūstės perkeliu ant dubenyje esančių pjaustytų daržovių.

Padažą labai gerai sumaišau su daržovėmis 😉.

Salotas sudedu į serviravimo lėkštę.

Ant viršaus beriu saują smulkintų šviežių petražolių ir saujelę smulkintų graikinių riešutų.

Gardžios ir gaivios, o kartu ir sočios salotos paruoštos!!!

Skanaus 😉.

Šiuos ir kitus naudingus ir kokybiškus “Banquet” virtuvės indus ir įrankius galima įsigyti https://bohemia.lt/  elektroninėje ir visose Bohemia fizinėse parduotuvėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti