Gaivios salotos su trešnėm ir buratos sūriu

Gaminimo laikas: 15 minučių

Nežinau kaip jums, bet man vasara – salotų metas ir ne kitaip 😉. Todėl, kol uogų sezonas nesibaigė vis eksperimentuoju su įvairiais uogų ir daržovių deriniais – nieko negaliu padaryti – man labai gardu!!!

Ar gaminote salotas su trešnėm? Jei ne, kviečiu būtinai pasigaminti ir paragauti gardžių, nuostabių, gaivių salotų su trešnėm, pomidorais ir buratos sūriu.

Ingredientai

Reikės:

0,5 mėlynojo svogūno

1,5 šaukšto balzaminio acto

1 šaukštelio medaus

250g pomidorų

300g trešnių

150g buratos sūrio

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Saujos petražolių

Druskos

Pipirų

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau 0,5 mėlynojo svogūno.

Pjaustytą svogūną verčiu į gilesnę lėkštę, kurioje gaminsiu salotas.

Ant svogūno užpilu 1,5 šaukšto balzaminio acto, dedu šaukštelį medaus – gerai sumaišau.

250g pomidorų supjaustau nedideliais gabalėliais.

Pjaustytus pomidorus verčiu prie svogūno.

Nuplaunu ir nusausinu ~300g trešnių.

Trešnes pjaunu pusiau ir pašalinu kauliukus – jų tikrai neprireiks 😊.

Pjaustytas trešnes verčiu į bendrą salotų lėkštę.

Viską gerai sumaišau!

150g buratos sūris keliauja ant salotų.

Sūrį praveriu – suplėšau dviejų šakučių pagalba.

Tuomet ant salotų ir sūrio pilu ~2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Beriu saują smulkintų šviežių petražolių, šiek tiek druskos ir pipirų.

Salotos paruoštos!!!

Ragaujam, skanaujam – taip puikiai viskas dera…

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti