Gaminimo laikas: 15 minučių
Nežinau kaip jums, bet man vasara – salotų metas ir ne kitaip 😉. Todėl, kol uogų sezonas nesibaigė vis eksperimentuoju su įvairiais uogų ir daržovių deriniais – nieko negaliu padaryti – man labai gardu!!!
Ar gaminote salotas su trešnėm? Jei ne, kviečiu būtinai pasigaminti ir paragauti gardžių, nuostabių, gaivių salotų su trešnėm, pomidorais ir buratos sūriu.
Reikės:
0,5 mėlynojo svogūno
1,5 šaukšto balzaminio acto
1 šaukštelio medaus
250g pomidorų
300g trešnių
150g buratos sūrio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Saujos petražolių
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
Pusžiedžiais supjaustau 0,5 mėlynojo svogūno.
Pjaustytą svogūną verčiu į gilesnę lėkštę, kurioje gaminsiu salotas.
Ant svogūno užpilu 1,5 šaukšto balzaminio acto, dedu šaukštelį medaus – gerai sumaišau.
250g pomidorų supjaustau nedideliais gabalėliais.
Pjaustytus pomidorus verčiu prie svogūno.
Nuplaunu ir nusausinu ~300g trešnių.
Trešnes pjaunu pusiau ir pašalinu kauliukus – jų tikrai neprireiks 😊.
Pjaustytas trešnes verčiu į bendrą salotų lėkštę.
Viską gerai sumaišau!
150g buratos sūris keliauja ant salotų.
Sūrį praveriu – suplėšau dviejų šakučių pagalba.
Tuomet ant salotų ir sūrio pilu ~2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu saują smulkintų šviežių petražolių, šiek tiek druskos ir pipirų.
Salotos paruoštos!!!
Ragaujam, skanaujam – taip puikiai viskas dera…
Skanaus 😉