Gaminimo laikas: 10 minučių

Šiandien noriu pasidalinti mūsų šeimoje labai mėgstamu receptu!

Labai gardžios ir greitai pagaminamos daržovių salotos. Pomidorai, agurkai, svogūnai, alyvuogės, duonos skrebučiai užpilti saldžiarūgščiu padažu… superinis užkandis…

Paragaukite – patiks😊!

Ingredientai

Reikės:

5 riekelių batono

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Raudonėlių

230g agurkų

400g pomidorų

60g mėlynojo svogūno

160g alyvuogių

Petražolių

Druskos

Pipirų

0,5 citrinos sulčių

1 šaukštelio medaus

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

5 riekeles batono supjaustau nedideliais kubeliais.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir verčiu pjaustytus batono kubelius.

Pašlakstau juos alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų, žiupsnelį džiovintų raudonėlių.

Sumaišau batono kubelius su aliejumi ir prieskoniais.

Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~5min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa skrebučiai, paruošiu salotas.

Nedideliais gabalėliais supjaustau ~230g agurkų.

Pjaustytus agurkus verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.

~400g pomidorų supjaustau kubeliais ir dedu prie pjaustytų agurkų.

Pusžiedžiais supjaustau ~60g mėlynojo svogūno.

Pjaustytas svogūnas keliauja prie pjaustytų pomidorų ir agurkų.

160g alyvuogių (svoris be skysčio) verčiu į bendrą dubenį.

Būsimas salotas gausiai apibarstau petražolėmis – šviežios petražolės skaniau ir skoningiau, bet naudojau džiovintas, nes šviežių neturėjau😊.

Beriu druskos, pipirų – pagal skonį.

Į nedidelį dubenėlį išspaudžiu pusės citrinos sultis.

Prie citrinos sulčių dedu šaukštelį medaus.

Medų ir citrinų sultis maišau, kol medus ištirps.

Kuomet medus ištirpsta, pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.

Paruoštą padažą pilu ant salotų.

Padažą sumaišau su salotomis – salotos beveik paruoštos!

Ant viršaus beriu iškeptus skrebučius – lengvai sumaišau – jau dabar salotos tikrai paruoštos!

Jei salotas valgysite vėliau, patarčiau skrebučius dėti prieš patiekiant salotas, nes skrebučiai sumirks ir nebus traškūs 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti