Gaminimo laikas: 10 minučių
Šiandien noriu pasidalinti mūsų šeimoje labai mėgstamu receptu!
Labai gardžios ir greitai pagaminamos daržovių salotos. Pomidorai, agurkai, svogūnai, alyvuogės, duonos skrebučiai užpilti saldžiarūgščiu padažu… superinis užkandis…
Paragaukite – patiks😊!
Reikės:
5 riekelių batono
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Raudonėlių
230g agurkų
400g pomidorų
60g mėlynojo svogūno
160g alyvuogių
Petražolių
Druskos
Pipirų
0,5 citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
5 riekeles batono supjaustau nedideliais kubeliais.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir verčiu pjaustytus batono kubelius.
Pašlakstau juos alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų, žiupsnelį džiovintų raudonėlių.
Sumaišau batono kubelius su aliejumi ir prieskoniais.
Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~5min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa skrebučiai, paruošiu salotas.
Nedideliais gabalėliais supjaustau ~230g agurkų.
Pjaustytus agurkus verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
~400g pomidorų supjaustau kubeliais ir dedu prie pjaustytų agurkų.
Pusžiedžiais supjaustau ~60g mėlynojo svogūno.
Pjaustytas svogūnas keliauja prie pjaustytų pomidorų ir agurkų.
160g alyvuogių (svoris be skysčio) verčiu į bendrą dubenį.
Būsimas salotas gausiai apibarstau petražolėmis – šviežios petražolės skaniau ir skoningiau, bet naudojau džiovintas, nes šviežių neturėjau😊.
Beriu druskos, pipirų – pagal skonį.
Į nedidelį dubenėlį išspaudžiu pusės citrinos sultis.
Prie citrinos sulčių dedu šaukštelį medaus.
Medų ir citrinų sultis maišau, kol medus ištirps.
Kuomet medus ištirpsta, pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus – viską gerai sumaišau.
Paruoštą padažą pilu ant salotų.
Padažą sumaišau su salotomis – salotos beveik paruoštos!
Ant viršaus beriu iškeptus skrebučius – lengvai sumaišau – jau dabar salotos tikrai paruoštos!
Jei salotas valgysite vėliau, patarčiau skrebučius dėti prieš patiekiant salotas, nes skrebučiai sumirks ir nebus traškūs 😉.
Skanaus!!!