Greitos virtų burokėlių salotos

Gaivios, lengvos ir labai skanios salotos. Šios virtų burkėlių, šviežių morkų ir obuolio salotos, man jau tapo vienos iš mėgstamų. Ir kaip gali būti kitaip, jei salotos traukia ne tik savo ryškiomis spalvomis, bet ir puikiu skoniu. Raudonas burokėlis ir saldi morka, saldžiarūgštis obuolys, o skoniui paryškinti mėlynasis svogūnas, na ir, kad kuo daugiau vitaminų iš daržovių įsisavintume, keli šaukštai alyvuogių aliejaus! Štai Jum ir gardžiausių salotų paslaptis. Paprasta, greita ir sveika  O salotos beveik prie viskoar tai būtų  – žuvis, mėsa, vištiena, silkė, košė ar paprasčiausias duonos skrebutis.

Ingredientai

Reikės:

  • 180g Virtų burokėlių
  • 200g Morkų (nevirtų)
  • 180g Obuolio
  • 60g Mėlynojo svogūno
  • 2v/š Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų

Kaip gaminti:

Morkas, obuolį ir virtus burokėlius sutarkuoju su šiaudeliais tarkuojančia tarka. Jei tokios neturite puikiai tinka ir burokinė tarka, bet šiaudeliais skaniau

Mėlynąjį svogūną supjaustau pusžiedžiais galima ir smulkiau ir dedu ant sutarkuotų daržovių.

Beriu druskos, pipirų, smulkiai supjaustytų šviežių petražolių ir pilu 2v/š alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau ir salotos paruoštos!

Skanaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti