Grikiai su daržovėm – puikus pasirinkimas mėgstantiems grikius. Grikiai su baklažanu, paprika ir morkom. Tinka valgyti vieni arba, kaip garnyras.
Valgėme su paukštiena – labai skanu! Net mano sūnus, kuris labai nusiteikęs prieš grikius šį patiekalą valgė be didesnių pretenzijų 😉
Reikės:
200g nevirtų grikių
100g poro
1 paprikos
1 morkos
1 baklažano
Alyvuogių aliejaus ir sviesto kepimui
Druskos
Kaip gaminti:
200g grikių užpilu vandeniu, beriu šiek tiek druskos ir išverdu. Galima grikius iš vakaro užpilti vandeniu ir palikti nakčiai išbrinkti, tuomet virti nereikės 😉
Į įkaitintą keptuvę pilu alyvuogių aliejaus, dedu šiek tiek sviesto (nebūtinai).
Supjaustytą griežinėliais porą, tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką verčiu į keptuvę – kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.
Tuomet šiaudeliais supjaustau baklažaną sudedu į keptuvę, beriu druskos – sumaišau, uždengiu dangtį ir kepsiu vis pamaišydama ~10min ant silpnesnės ugnies.
Į keptuvę verčiu išvirtus ir nusunktus grikius – gerai sumaišau.
Pakepinu ~2min – patiekalas paruoštas!
Skanaus 😉