Grikiai su daržovėm – puikus pasirinkimas mėgstantiems grikius. Grikiai su baklažanu, paprika ir morkom. Tinka valgyti vieni arba, kaip garnyras.

Valgėme su paukštiena – labai skanu! Net mano sūnus, kuris labai nusiteikęs prieš grikius šį patiekalą valgė be didesnių pretenzijų 😉

Ingredientai

Reikės:

200g nevirtų grikių

100g poro

1 paprikos

1 morkos

1 baklažano

Alyvuogių aliejaus ir sviesto kepimui

Druskos

Kaip gaminti:

200g grikių užpilu vandeniu, beriu šiek tiek druskos ir išverdu. Galima grikius iš vakaro užpilti vandeniu ir palikti nakčiai išbrinkti, tuomet virti nereikės 😉

Į įkaitintą keptuvę pilu alyvuogių aliejaus, dedu šiek tiek sviesto (nebūtinai).

Supjaustytą griežinėliais porą, tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką verčiu į keptuvę – kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.

Tuomet šiaudeliais supjaustau baklažaną sudedu į keptuvę, beriu druskos – sumaišau, uždengiu dangtį ir kepsiu vis pamaišydama ~10min ant silpnesnės ugnies.

Į keptuvę verčiu išvirtus ir nusunktus grikius – gerai sumaišau.

Pakepinu ~2min – patiekalas paruoštas!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti