Gaminimo laikas: 40 minučių

Na ką man dabar daryt, kad aš labai mėgstu grikius?🙂 Nieko daryt nereikia, reikia valgyt, ar ne?

Žinau, kad yra žmonių, kurie į grikių pusę net žiūrėti nenori, tarp jų ir mano sūnus. Bet aš neprarandu kantrybės, visaip kaip jį įkalbinėju – vienaip ar kitaip pagamintų grikių paragauti. Ir ką galiu pasakyt – 🙂 bingo – šis variantas su mėsa, jam patiko (net labai)👍😉

Tad siūlau ir jums pasigaminti, paragauti gardaus patiekalo su grikiais, mėsa ir daržovėm!!!

Nenusivilsite, nustebins ne tik puikus skonis, bet ir paprastas pagaminimo būdas👍

Ingredientai

Reikės:

500g maltos mėsos

150g svogūnų

200g morkų

150g paprikos

350g pomidorų

3 skiltelės česnako

Aliejaus kepimui

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

300g grikių kruopų (nevirtų)

600ml vandens

Petražolių

Kaip gaminti:

Kubeliais supjaustau 150g svogūnų ir 150g paprikos.

Burokine tarka sutarkuoju 200g morkų.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir verčiu visas smulkintas daržoves.

Prie daržovių į keptuvę dedu 500g maltos mėsos (rinkausi kiauliena, bet puikiai tinka ir kitokia mėsa).

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių (pagal skonį) 🙂.

Viską kepinu vis pamaišydama ~10min ant didesnės ugnies.

Tuomet į keptuvę atkeliauja 350g kubeliais pjaustytų pomidorų ir smulkintos 3 skiltelės česnako.

Toliau viską kepinu dar ~7min ant didesnės ugnies.

300g grikių kruopų (nevirtų) verčiu į keptuvę prie visų kepintų “reikalų”.

Pilu 600ml vandens.

Beriu šiek tiek druskos.

Keptuvės turinį sumaišau ir laukiu, kol užvirs.

Kuomet užverda, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį.

Verdu ~20min vis pamaišydama ant silpnesnės ugnies.

Po 20min ugnį išjungiu ir dar lukteliu apie 10min (bet nebūtinai).

Išvirusius grikius papuošiu sauja smulkintų šviežių petražolių.

Ir kviečiu šeimą vakarienės!!!

Visiems LABAI patiko😊…

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti