Gaminimo laikas: 20 minučių
Labai gardus ir greitai pagaminamas receptas pietums ar vakarienei – grikiai su pievagrybiais ir lydytu sūreliu.
Reikės:
250g grikių kruopų
500ml vandens
150g svogūnų
250g pievagrybių
Šiek tiek aliejaus kepimui
Druskos
Pipirų
3-4 šaukštų lydyto tepamojo sūrelio
Svogūnų laiškų (nebūtinai)
Kaip gaminti:
250g grikių beriu į dubenėlį.
Grikius užpilu 500ml vandens (vanduo šaltas).
Grikius sumaišau su vandeniu ir palieku 6-8val brinkti.
Jei neturite laiko grikius galima išvirti😉.
Kuomet grikiai išbrinksta galima ruošti patiekalą.
Kubeliais supjaustau 150g svogūnų.
Riekelėmis supjaustau 250g nuplautų pievagrybių.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Verčiu pjaustytus svogūnus ir pievagrybius.
Beriu druskos, pipirų.
Kepinu vis pamaišydama ant didesnės ugnies ~7min.
Prie apkepintų reikalų dedu išbrinkusius (ar virtus) grikius – ugnį sumažinu iki vidutinės.
Viską sumaišau.
Prie grikių keliauja 3-4 šaukštai lydyto tepamojo sūrelio (Mildutė).
Viską gerai sumaišau.
Dabar paragausiu ar nieko netrūksta – man trūksta šie tiek druskos.
Beriu dar šiek tiek druskos – vis pamaišydama kepinu ~1min ant silpnos ugnies.
Uždengiu dangtį, ugnį išjungiu ir leidžiu kelias minutes pailsėti (nebūtinai).
Prieš patiekiant apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.
Su kuo valgyti? Kiekvieno skonio reikalas – man – labai gardu su šviežiais pomidorais ar šviežių daržovių salotom.
Skanaus 😉…