Grikiai su pievagrybiais

Gaminimo laikas: 20 minučių

Labai gardus ir greitai pagaminamas receptas pietums ar vakarienei – grikiai su pievagrybiais ir lydytu sūreliu.

Ingredientai

Reikės:

250g grikių kruopų

500ml vandens

150g svogūnų

250g pievagrybių

Šiek tiek aliejaus kepimui

Druskos

Pipirų

3-4 šaukštų lydyto tepamojo sūrelio

Svogūnų laiškų (nebūtinai)

Kaip gaminti:

250g grikių beriu į dubenėlį.

Grikius užpilu 500ml vandens (vanduo šaltas).

Grikius sumaišau su vandeniu ir palieku 6-8val brinkti.

Jei neturite laiko grikius galima išvirti😉.

Kuomet grikiai išbrinksta galima ruošti patiekalą.

Kubeliais supjaustau 150g svogūnų.

Riekelėmis supjaustau 250g nuplautų pievagrybių.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu pjaustytus svogūnus ir pievagrybius.

Beriu druskos, pipirų.

Kepinu vis pamaišydama ant didesnės ugnies ~7min.

Prie apkepintų reikalų dedu išbrinkusius (ar virtus) grikius – ugnį sumažinu iki vidutinės.

Viską sumaišau.

Prie grikių keliauja 3-4 šaukštai lydyto tepamojo sūrelio (Mildutė).

Viską gerai sumaišau.

Dabar paragausiu ar nieko netrūksta – man trūksta šie tiek druskos.

Beriu dar šiek tiek druskos – vis pamaišydama kepinu ~1min ant silpnos ugnies.

Uždengiu dangtį, ugnį išjungiu ir leidžiu kelias minutes pailsėti (nebūtinai).

Prieš patiekiant apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.

Su kuo valgyti? Kiekvieno skonio reikalas – man – labai gardu su šviežiais pomidorais ar šviežių daržovių salotom.

Skanaus 😉…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti