Gaminimo laikas: ~ 30min be kepimo

Labai skanūs, minkšti ir netrupantys grikių kotletai kepti orkaitėje. Visai be mėsos tik gausiai užkloti pievagrybiais ir sūriu. Šiuos grikių kepsnius (nepabijosiu pasakyti 😊) patiekiau su keptomis daržovėmis. Buvo labai gardu!!!

Pagaminti tikrai visai nesudėtinga!!! O norintiems valgyti mažiau mėsos – šis patiekalas tikrai patiks!

Grikius šiems kotletams užpyliau vandeniu ir palikau per naktį. Per naktį grikiai išbrinko ir nereikėjo virti. Bet jei neturite laiko ir norite paruošti greičiau, grikius galima išvirti.

Iš paruoštos grikių masės, kotletus galima kepti tiek orkaitėje tiek keptuvėje (ant aliejaus) ir patiekti su grybų padažu ar daržovėmis. Bet aš šį kartą kepiau orkaitėje su pievagrybiais ir sūriu 😉 Ir nė kiek neapsirikau – skonis – puikus!!!

Jei neragavote grikių kotletų – siūlau paragauti 😉

Ingredientai

Reikės:

200g nevirtų grikių

400ml vandens (šalto)

kiaušinio

pipirų + druskos

70g svogūno

120g morkos

250g pievagrybių

100g svogūno

150g sūrio

400g šaldytų daržovių mišinio

šaukštelis sviesto

aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

200g grikiu užpilu šaltu vandeniu ir palieku brinkti per naktį (arba galima grikius išvirti).

Per naktį grikiai išbrinksta ir jau galima gaminti kotletus 😉

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus – pakepinu tarkuotą morką (120g) ir kubeliais pjaustytą svogūną (70g). Kepinu ant vidutinės ugnies ~5-7min.

Pakepintas daržoves verčiu ant išbrinkusių grikių, beriu druskos, pipirų – sutrinu blenderiu iki vientisos masės (labai vientisa masė nebus, bet ir nereikia).

Į sutrintą grikių masę įmušu kiaušinį ir dar šiek tiek sutrinu blenderiu, kol kiaušinis susimaišys su mase.

Kotletų masė paruošta galima lipdyti kotletus 😉

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Rankas sudrėkinu aliejumi ir formuoju nedidelius (šiek tiek plokščius) kotletus-kepsnelius.

Suformuotus kotletus dedu į kepimo skardą.

Iš pasiruoštos masės pagaminau 8 kotletukus.

Paruošiu įdarą kotletams:

į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną (100g) ir 250g pjaustytų pievagrybių. Beriu druskos, pipirų. Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies ~10min.

Kepintus pievagrybius išdėlioju ant kotletų.

Sutarkuoju 150g fermentinio sūrio.

Tarkuotu sūriu užkloju kotletus.

Paruošti kotletai-kepsneliai keliauja į įkaitintą 190C orkaitę ~30min (viršus apačia be vėjelio).

Kol kepa kotletai paruošiu daržoves.

Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštelį sviesto.

Kuomet sviestas išsilydo į keptuvę verčiu 400g šaldytų daržovių mišinio, beriu druskos, pipirų.

Vis pamaišydama daržoves kepinu ~15min ant vidutinės ugnies (kol išgaruos susidaręs skystis ir daržovės šiek tiek apkeps).

Tuoj ragausiu😉

Į lėkštę dedu kepintų daržovių ant daržovių iškeptą grikių kotletą su grybais ir sūriu.

Labai gardu…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti