Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo ir laukimo

Atšilę orai taip ir kviečia į lauką kepti kepsnelių, sparnelių, šašlykų…

Aš labai pasiilgstu per žiemą šio kvapnaus sezono, kai čirškanti mėsytė skleidžia tokį gardų ir viliojantį kvapą… Todėl – vos tik oras leidžia grilinam 😉.

Šašlykus ar kepsnelius stengiuosi marinuoti namuose, nes taip ne tik skaniau, bet ir sveikiau. Šį kartą kepėme vištienos sparnelius – buvo labai labai gardūs 😋…

Ingredientai

Reikės:

2kg vištienos sparnelių

1,5 šaukštelio druskos

Pipirų (pagal skonį)

1 šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

1 šaukštelio česnako granulių

1 šaukštelio kmynų

1 šaukštelio paprikos miltelių

1 šaukštelio cukraus

3 šaukštų citrinos sulčių

4 šaukštų graikiško jogurto

Kaip gaminti:

2kg vištienos sparnelių nuplaunu, nusausinu ir supjaustau į tris dalis. Mažosios dalies neprireiks, naudosiu tik petelius ir vidurines sparnelių dalis.

Sparnelius dedu į didesnį dubenį.

Beriu:

1,5 šaukštelio druskos, šiek tiek pipirų (jei mėgstate aštriau berkite daugiau 😉), šaukštelį džiovintų petražolių, šaukštelį džiovintų raudonėlių, šaukštelį česnako granulių, šaukštelį kmynų, šaukštelį paprikos miltelių, šaukštelį cukraus.

Pilu 3 šaukštus citrinų sulčių.

Dedu 4 šaukštus graikiško jogurto.

Viską gerai sumaišau – patogiausia taip padaryti ranka (aš užsidedu pirštinę).

Kuomet viskas sumaišyta ir mėsa visa gražiai pasidengusi prieskoniais ir jogurtu – uždengiu dangtį.

Dedu dubenį su vištiena į šaldytuvą, marinuosiu apie 6val. Galima ir ilgiau 😉.

Šiuo marinatu dažnai marinuoju ne tik vištienos sparnelius, bet ir kalakutieną, sprandinę ar vištienos šlaunelių mėsą…

Kai mėsa pasimarinuoja, vyras pasirūpina šašlykinės reikalais, kad būtų ant ko kepti sparnelius.

Vištienos sparnelius kepsime grotelėse. Labai patogu – sudedu sparnelius ant grotelių ir čirškinu, kol gražiai apskrunda viena pusė ir kita.

Prie grill sparnelių ar šašlykų paruošiu svogūnų pagal šį receptą: https://www.maistomegeja.lt/skaniausi-marinuoti-svogunai-prie-saslyku-ir-ne-tik-%f0%9f%98%89/

Išverdu ryžių, supjaustau šviežių pomidorų ir agurkų, dar visuomet pasiimame pomidorų padažo…

Na… kai sparneliai iškepę sudedu juos į dubenį ir gabenu ant stalo!!!

Reikia skubėti valgyti, kol neatvėso 😋!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti