Gaminimo laikas: 15 minučių
O kokį įdarą kiaušiniams Jūs renkatės?
Mano šeimai labiausiai patinka farširuoti kiaušiniai su karšto rūkymo dešra 😋. Todėl gaminu juos kasdienai ir šventėms!
Jei neragavote – siūlau paragauti 🙂.
Reikės:
5 kietai virtų kiaušinių
50g dešros k/r
2v/š majonezo
Pomidoriukų (nebūtinai)
Petražolių (nebūtinai)
Kaip gaminti:
Kietai išverdu 5 kiaušinius (kambario temperatūros kiaušinius dedu į šaltą vandenį ir verdu, tuomet jie nesutrūkinėja).
Išvirtus atvėsinu ir nulupu.
Pjaunu kiaušinius išilgai pusiau.
Trynius atskiriu nuo baltymų.
Trynius dedu į dubenėlį, baltymus palieku ant pjaustymo lentelės (vėliau juos įdarysiu).
Smulkiais kubeliais supjaustau 50g dešros karšto rūkymo (tinka saliamis ar panaši).
Supjaustytą dešrą verčiu į dubenėlį prie trynių.
Dedu du šaukštus majonezo – viską gerai sutrinu – sumaišau šakute.
Įdaras paruoštas!
Kupiną šaukštelį įdaro dedu į baltymą – taip įdarau visus baltymus.
Įdarytus kiaušinius dedu į lėkštę.
Ant kiaušinių dedu po pusę šaukštelio majonezo.
Papuošiu pjaustytais pomidoriukais ir smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!!!