Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Orkaitėje keptos paprikos, įdarytos malta mėsa – šalia gražiai apskrudusios bulvės – mmm…
Ar gali būti geresnė vakarienė, ar savaitgalio pietūs???
Labai gardus, jaukus, naminis patiekalas, kuriam pagaminti prireiks visai nedaug laiko ir pastangų 😉.
Reikės:
7 paprikų (spalva nesvarbu)
1kg maltos mėsos (kiaulienos)
160g svogūnų
200g morkų
Aliejaus
1 šaukštelio paprikos miltelių
0,5 šaukštelio česnako granulių
1 šaukštelio džiovintų petražolių
Druskos
Pipirų
2 šaukštų graikiško jogurto
6 vidutinių bulvių
Alyvuogių aliejaus
Kmynų
Druskos
Pipirų
Krapų
Kaip gaminti:
Kubeliais supjaustau ~160g svogūnų.
Burokine tarka sutarkuoju ~200g morkų.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves.
Kepinu vis pamaišydama ~5min, ant vidutinės ugnies.
Kepintus svogūnus ir morkas verčiu į dubenį.
Prie kepintų daržovių dedu ~1kg maltos mėsos (naudojau kiaulieną, bet puikiai tinka ir kitokia mėsa).
Beriu:
1 šaukštelį paprikos miltelių,
0,5 šaukštelio česnakų granulių,
1 šaukštelį džiovintų petražolių,
druskos,
pipirų.
Dedu 2 šaukštus graikiško jogurto.
Viską gerai sumaišau – mėsos įdaras paruoštas.
7 raudonas paprikas nuplaunu, pjaunu pusiau, išvalau sėklas.
Perpjautas per pusę paprikas dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Paprikų puseles užpildau mėsos įdaru. Visas mėsos įdaras turi tilpti 😉.
Nulupu ir nuplaunu 6 vidutines bulves.
Bulves supjaustau stambesnėmis skiltelėmis.
Pjaustytas bulves dedu į dubenį.
Bulves pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Beriu šiek tiek kmynų, druskos, pipirų.
Sumaišau bulves su aliejumi ir prieskoniais.
Bulvių skilteles išdėlioju kepimo skardoje prie įdarytų paprikų.
Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.
Kuomet mėsa, paprikos ir bulvės gražiai apskrunda – traukiu lauk kepimo skardą iš orkaitės.
Iškepusius gardumynus apibarstau smulkintais šviežiais krapais.
Nieko nelaukiame!!! Bėgam ragauti…skanauti…
Skanaus 😊