Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai gardūs ir greitai pagaminami jautienos maltiniai – paslaptis tobulo skonio “KITCHEN me” sausai brandinti jautienos maltiniai, kurių galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose 😉
Šie jautienos maltiniai puikiai tinka mėsainiams, kepsniams, galima kepti keptuvėje, orkaitėje, grilyje – kaip tik sugalvosite!!!
O aš šį kartą siūlau paragauti jautienos maltinukus su įdaru.
Reikės:
4 “KITCHEN me” sausai brandintų jautienos maltinių (4x150g)
Druskos
Pipirų
2 kiaušinių
Miltų
Džiūvėsėlių
Alyvuogių aliejaus
Sūrio
Mėlynojo svogūno
Kelių bulvių
Alyvuogių aliejaus
Kmynų
Druskos
Pipirų
Pomidoriukų
Alyvuogių
Svogūnų laiškų
Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:
Sausai brandinti jautienos maltiniai mėsainiams
Kaip gaminti:
“KITCHENme” sausai brandintus jautienos maltinius išimu iš pakuotės.
Ant mėsos beriu druskos, pipirų – švelniai įtrinu prieskonius į mėsą.
Maltinius apverčiu ir vėl beriu druskos, pipirų.
Atriekiu 4 riekeles sūrio, nes tiek gaminsiu maltinukų (sūrio riekelės gali būti storesnės).
Pusžiedžiais supjaustau pusę nedidelio mėlynojo svogūno.
Sūrio riekelę ir kelias riekeles svogūno dedu ant jautienos maltinuko.
Sulenkiu maltinuką per pusę ir užspaudžiu kraštus (bus lyg didelis virtinis iš mėsos 😉).
Taip sulipdau visus 4 maltinius.
Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius ir suplaku.
Į kitą dubenėlį pilu šiek tiek džiūvėsėlių.
Šaukštą miltų beriu į lėkštę.
Įdarytus mėsos maltinius apvolioju miltuose.
Po to kiaušinių plakinyje.
Ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Tuomet jautienos maltinukai (virtinukai 😊) keliauja į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Alyvuogių aliejumi pašlakstau maltinukų paviršių (nepagailėkite aliejaus).
Kartu su mėsyte iškepsiu bulvių.
Kelias nevirtas bulves nulupu, nuplaunu ir supjaustau nedidelėmis riekelėmis.
Supjaustytas bulves verčiu į dubenėlį.
Ant bulvių pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų ir kmynų.
Viską gerai sumaišau.
Paruoštas bulves išdėlioju prie jautienos maltinukų.
Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusius ir gražiai apskrudusius “gardumynus” traukiu lauk iš orkaitės.
Prie maltinukų su bulvėmis išdėlioju:
pjaustytus pomidoriukus
saują alyvuogių
ir pabarstau smulkintų svogūnų laiškų…
Bet kaip buvo gardu 😋… LABAI…
Paragaukite – būtinai!!!
Skanaus.