Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai gardūs ir greitai pagaminami jautienos maltiniai – paslaptis tobulo skonio “KITCHEN me” sausai brandinti jautienos maltiniai, kurių galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose 😉

Šie jautienos maltiniai puikiai tinka mėsainiams, kepsniams, galima kepti keptuvėje, orkaitėje, grilyje – kaip tik sugalvosite!!!

O aš šį kartą siūlau paragauti jautienos maltinukus su įdaru.

Ingredientai

Reikės:

4 “KITCHEN me” sausai brandintų jautienos maltinių (4x150g)

Druskos

Pipirų

2 kiaušinių

Miltų

Džiūvėsėlių

Alyvuogių aliejaus

Sūrio

Mėlynojo svogūno

Kelių bulvių

Alyvuogių aliejaus

Kmynų

Druskos

Pipirų

Pomidoriukų

Alyvuogių

Svogūnų laiškų

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

Sausai brandinti jautienos maltiniai mėsainiams

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Kaip gaminti:

“KITCHENme” sausai brandintus jautienos maltinius išimu iš pakuotės.

Ant mėsos beriu druskos, pipirų – švelniai įtrinu prieskonius į mėsą.

Maltinius apverčiu ir vėl beriu druskos, pipirų.

Atriekiu 4 riekeles sūrio, nes tiek gaminsiu maltinukų (sūrio riekelės gali būti storesnės).

Pusžiedžiais supjaustau pusę nedidelio mėlynojo svogūno.

Sūrio riekelę ir kelias riekeles svogūno dedu ant jautienos maltinuko.

Sulenkiu maltinuką per pusę ir užspaudžiu kraštus (bus lyg didelis virtinis iš mėsos 😉).

Taip sulipdau visus 4 maltinius.

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius ir suplaku.

Į kitą dubenėlį pilu šiek tiek džiūvėsėlių.

Šaukštą miltų beriu į lėkštę.

Įdarytus mėsos maltinius apvolioju miltuose.

Po to kiaušinių plakinyje.

Ir galiausiai džiūvėsėliuose.

Tuomet jautienos maltinukai (virtinukai 😊) keliauja į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Alyvuogių aliejumi pašlakstau maltinukų paviršių (nepagailėkite aliejaus).

Kartu su mėsyte iškepsiu bulvių.

Kelias nevirtas bulves nulupu, nuplaunu ir supjaustau nedidelėmis riekelėmis.

Supjaustytas bulves verčiu į dubenėlį.

Ant bulvių pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų ir kmynų.

Viską gerai sumaišau.

Paruoštas bulves išdėlioju prie jautienos maltinukų.

Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius ir gražiai apskrudusius “gardumynus” traukiu lauk iš orkaitės.

Prie maltinukų su bulvėmis išdėlioju:

pjaustytus pomidoriukus

saują alyvuogių

ir pabarstau smulkintų svogūnų laiškų…

Bet kaip buvo gardu 😋… LABAI…

Paragaukite – būtinai!!!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti