Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Labai gardūs, sultingi ir greitai pagaminami kalakutienos filė kepsneliai orkaitėje.
Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei 😉. Man šie kepsniai vieni mėgstamiausių, ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl greito, nesudėtingo pagaminimo!
Kviečiu pasigaminti ir paragauti 😊…
Reikės:
1,2kg kalakutienos filė
Druskos
Pipirų
Česnako granulių
Paprikos miltelių
Džiovintų petražolių
Alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
100ml vandens
150g viso grūdo kvietinių miltų
100g sviesto
2 šaukštelių medaus
Šiek tiek citrinos sulčių
Petražolių
Kaparėlių
Kaip gaminti:
~1,2kg kalakutienos filė supjaustau maždaug 1,5-2cm pločio riekelėmis.
Mėsos gabalėlius dedu ant pjaustymo lentelės, padaužau mėsos plaktuku – vieną pusę, po to apverčiu ir padaužau kitą pusę.
Ant kalakutienos gabalėlių beriu druskos, pipirų, česnako granulių, paprikos miltelių, džiovintų petražolių.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Šiek tiek pamasažuoju mėsos gabalėlius, kad prieskoniai ir aliejus įsigertų į mėsą.
Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius, pilu 100ml vandens.
Vandenį ir kiaušinius suplaku šakute.
Į lėkštę beriu ~150g viso grūdo kvietinių miltų.
Mėsos gabalėlį pamirkau kiaušinių – vandens plakinyje.
Tuomet apvolioju viso grūdo kvietiniuose miltuose.
Paruoštas būsimas kepsnelis keliauja į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Taip paruošiu visus kepsnelius – man pavyko paruošti 13 nevienodo dydžio kepsnelių.
100g sviesto gabalėlį padalinu į tiek dalių, kiek yra kepsnelių. Mažesniems kepsneliams teko po vieną riekelę sviesto didesniems kelios😉.
Šaunu kepsnius į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~30-35min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusius kepsnius pašlakstau skystu medumi (~2 a/š).
Išspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių.
Ketvirtadalį citrinos supjaustau plonomis riekelėmis – citrinos riekeles išdėlioju ant iškeptų kalakutienos kepsnių.
Apibarstau kepsnius petražolėmis ir kaparėliais 😊.
MMmmm… kaip gardžiai kvepia ir atrodo… Bet ne tik atrodo – labai skanu ir yra!!!
Paragaukite ir įsitikinsite.
Skanaus.