Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Greitai pagaminami gardūs, picą primenantys karšti sumuštiniai su daug sūrio 😉. Tikras gardumynas savaitgalio pusryčiams – pagaminkite – patiks visiems!!!
Reikės:
12 riekelių sumuštinių duonos
3 kiaušinių
100ml pieno
6 riekelių lydyto sūrio
100g rūkytos dešros
100g fermentinio sūrio
Raudonėlio
Alyvuogių aliejaus
Pomidoro
Petražolių
Kaip gaminti:
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popieriaus.
Kepimo popierių pašlakstau alyvuogių aliejumi. Šepetėliu tolygiai paskirstau alyvuogių aliejų.
Paruoštą kepimo skardą stumiu į šalį.
Į dubenėlį įmušu 3 kiaušinius.
Pilu 100ml pieno.
Kiaušinius suplaku su pienu.
6 riekeles sumuštinių duonos (po vieną) pamirkau kiaušinių – pieno plakinyje ir išdėlioju vieną prie kitos kepimo skardoje.
Ant sumuštinių duonos riekelių dedu po gabalėlį lydyto sūrio – iš viso prireiks 6 riekelių.
Sluoksniuoju toliau😊:
100g rūkytos, plonai pjaustytos dešros išdėlioju ant sūrio riekelių.
Tuomet imu dar 6 sumuštinių duonos riekeles.
Jas pamirkau kiaušinio plakinyje ir po vieną uždedu ant dešros sluoksnio.
Sutarkuoju (burokine tarka) ~100g fermentinio sūrio.
Sūrį tolygiai paskirstau ant “būsimų” sumuštinių.
Ant viršau beriu šiek tiek džiovinto raudonėlio ir pašlakstau sumuštinius alyvuogių aliejumi.
Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~20min – viršus apačia be vėjelio.
Kuomet sūris išsilydo, o duonos krašteliai gražiai apskrunda – traukiu lauk gardumynus iš orkaitės.
Ant kiekvieno sumuštinio dedu po riekelę pomidoro.
Beriu smulkintų šviežių petražolių.
Galima dar pjaustytų alyvuogių, bet aš neturėjau, tai ir nedėjau 😉.
Buvo labai gardu, sotu – pusryčiai užskaityti…
Skanaus!!!