Na tai prisipažinkite – mėgstat koldūnus ar ne??? Aš ir mano šeima labai mėgsta koldūnus – ypač naminius 😉.

Jei ir Jūs mėgstate, bet vien tik pagalvojus apie koldūnų tešlos gaminimą šiaušiasi plaukai 😊!!! Tai skubu nudžiuginti ir pasidalinti nuostabiausiu ir greičiausiai pagaminamu koldūnu ar virtinių tešlos receptu su karštu vandeniu! Tešla pagaminama be jokio vargo ar ilgo minkymo, labai greitai paruošiama, nelimpa nei prie rankų, nei prie stalo – tobula!

Įdaras gali būti įvairus: mėsos, varškės, daržovių ir t.t. Įdarui pasirinkau daržoves ir dalį pagamintų koldūnų užšaldžiau – palikau Kūčių vakarienei 🎄. O kitus apkepiau keptuvėje – taip man skaniau, bet jei labiau mėgstate virtus koldūnus, tuomet drąsiai meskite į verdantį vandenį ir virkite…

Ingredientai

Reikės:

Tešlai:

500g miltų

280ml karšto (virinto) vandens

4 šaukštų aliejaus

0,5 šaukštelio druskos

Daržovių įdarui:

100g svogūno

150g morkų

300g kopūsto

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

Kmynų

Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Burokine tarka sutarkuoju 150g morką, kubeliais supjaustau 100g svogūną, smulkiai supjaustau 300g kopūsto.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu visas smulkintas daržoves, beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų.

Vis pamaišant kepinu ~15min ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės.

Įdaras paruoštas!

Palieku įdarą atvėsti, per tą laiką pagaminsiu tešlą koldūnams.

Į dubenį verčiu 500g miltų, beriu 0,5 šaukštelio druskos, pilu 4 šaukštus aliejaus (naudojau saulėgrąžų, bet tinka ir kitoks) – viską sumaišau.

280ml karšto virinto vandens pilu į miltų dubenį.

Maišau šaukštu, kuomet pasidaro sunku maišyti šaukštu – toliau minkau rankomis, kol užminkau tešlą. Labai greitai tešla sušoka į kamuoliuką ir nelimpa prie rankų.

Tešlos kamuoliuką perkeliu ant stalo ir dar šiek tiek lengvai paminkiusi rankomis, pradedu kočioti kočėlu.

Pakočioju, apverčiu tešlą, pakočioju ir vėl apverčiu tešlą – taip iškočioju maždaug 50x67cm dydžio ploną lakštą.

Imu stiklinę (mano stiklinės skersmuo 8cm) ir išspaudžiu apvalius blynelius. Likusią tešlą nuimu – vėliau iš jos dar iškočiosiu lakštą ir išspausiu blynelius.

Ant kiekvieno blynelio dedu po šaukštelį atvėsusio daržovių įdaro ir formuoju koldūnus.

Lenkiu tešlos blynelį pusiau, užspaudžiu stipriai kraštą, suspaustame kraštelyje užspaudžiu papildomas klosteles.

Toks buvo mano lankstymo būdas, Jūs gal pasirinksite kitokį – tokį, kuris Jums labiau patinka. Galima ir paprastai palikti tik užspaustą kraštelį, bet su klostelėmis – gražiau 😊.

Iš viso sulipdžiau 53 koldūnus.

Pusę koldūnų “siunčiu” į šaldymo kamerą, o kita pusę kepsiu keptuvėje (tikrai galima išvirti, jei norite).

Į įkaitintą keptuvę (mano keptuvė 28cm skersmens) pilu šiek tiek aliejaus (visai nedaug).

Kepu koldūnus ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus apačia.

Tuomet į keptuvę pilu ~100ml vandens.

Uždengiu dangtį.

Kepu ~3-4min ant vidutinės ugnies.

Viskas… koldūnai paruošti.

Dedu koldūnus į lėkštę, viduryje padedu nedidelį dubenėlį su švelniu sojų padažu.

Į sojų padažą beriu sezamo sėklų, o koldūnus apibarstau šviežiais krapais (nebūtina) 😉.

Patiekalas paruoštas!

Labai gardu koldūnus valgyti pamirkant į sojų padažą.

Užšaldytus koldūnus paruoškite taip pat – į keptuvę dėkite sušaldytus ir kepkite😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti