Keptos bulvės su šonine ir sūriu

Gaminimo laikas: 20 minučių jei jau turite virtų bulvių

Turbūt labai nedaug yra tokių žmogeliukų, kurie nemėgsta bulvių – tikriausiai daugiau tokių, kurie stengiasi mažiau jų valgyti 😁. Na, bet kartais tikrai galima!!!

Šį kartą pietums – virtos ir keptos orkaitėje bulvės arba bulvių kepsneliai su sūriu ir šonine. Buvo labai skanu…

Su jogurtiniu – česnakiniu padažu – tikras gardumėlis 😉.

Ingredientai

Reikės:

15 nedidelių bulvių

~120g pjaustytos karšto rūkymo šoninės

100g sūrio

Druskos

Pipirų

Alyvuogių aliejaus

Padažui:

200g graikiško jogurto

1-2 česnako skiltelių

2 šaukštų citrinos sulčių

Petražolių

Druskos

Pipirų

Kaip gaminti:

Gerai nuplaunu 15 nedidelių bulvių su lupenom. Man patogiausia tai daryti indų kempinėle ;).

Nuplautas bulves dedu į puodą, užpilu vandeniu ir verdu apie 20-25min, kol išvirs. Virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.

Išvirtas bulves nusunkiu ir verčiu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Bulves paskirstau skardoje ir suspaudžiu bulvių trintuve. Bus bulvių blyneliai – kepsneliai 😉.

Ant traiškytų bulvių beriu druskos, pipirų.

Gausiai pašlakstau alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus ar lydytas sviestas – jei labiau mėgstate).

~120g plonomis riekelėmis pjaustytos karšto rūkymo šoninės dedu ant bulvių (po riekelę ant kiekvienos sutrintos bulvės).

Sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.

Tarkuotą sūrį išdėlioju ant šoninės juostelių.

Kepsiu bulves įkaitintoje 200C orkaitėje 10-15min, viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa bulvės pasiruošiu jogurto padažą (suprantama – tinka ir grietinė – ką labiau mėgstat).

Į dubenėlį dedu 200g graikiško jogurto, 2 skilteles smulkinto česnako, saujelę petražolių, pilu 2 šaukštus citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau.

Padažas paruoštas!!!

Stebime, kaip ten tos mūsų bulvės 😊.

Jei jau sūris išsilydė, šoninė šiek tiek paskrudo – patiekalas paruoštas.

Dedu keptų bulvių į lėkštę, prie bulvių būtinai padažo irrr… ragauju…

Skonis – nuostabus!!!

Visiems bulvių mėgėjams – rekomenduoju 😉.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti