Keptos- įdarytos saldžios bulvės

Įdaryti batatai (saldžios bulvės) 😉
Puikus ir nesudėtingas receptas – be mėsos!
Įdarą galima papildyti kepta ar virta vištiena, bet ir be jos labai skanu 🙂
Tad – siūlau pamėginti šį įdarytų batatų receptą!

Ingredientai

Reikės:

2vnt batatų (saldžių bulvių)
2v/š alyvuogių aliejaus
100g špinatų
20g svogūnų laiškų
10g sviesto
30g tarkuoto parmezano
1 kiaušinio
100g konservuotų ar virtų avinžirnių
50g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos+pipirų

Kaip gaminti:

Du didesnius batatus dedu į kepimo skardą, pašlakstau alyvuogių aliejumi, pabarstau druska ir kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val (viršus apačia be vėjelio) – po 30min kepimo batatus reikia apversti ir toliau kepti 😉

Iškeptas saldžias bulves palieku, kad šiek tiek atvėstų.

Atvėsusius batatus pjaunu išilgai pusiau ir išskobiu vidų.

Minkštimą dedu į dubenį.

Į įkaitintą keptuvę įmetu gabalėlį sviesto ~10g, dedu 100g špinatų, 20g smulkintų svogūnų laiškų – sumaišau – kepinu ~2min ant vidutinės ugnies.

Kepintus špinatus verčiu į dubenį prie batatų minkštimo – sumaišau šakute.

100g konservuotų (virtų) avinžirnių (be skysčio) ir 30g tarkuoto parmezano keliauja į dubenį su batatais ir špinatais.

Beriu druskos, pipirų, įmušu kiaušinį ir viską gerai sumaišau šaukštu, o po to lengvai sutrinu bulvių grūstuvu.

Paruoštą įdarą sudedu į išskobtus batatus – ant viršaus beriu ~50g tarkuoto fermentinio sūrio.

Įdaryti batatai keliauja į įkaitintą 180C orkaitę ~ 15min (viršus apačia be vėjelio).

Ant iškepusių įdarytų saldžių bulvių beriu smulkintų svogūnų laiškų!

Skanaus 😉

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti