Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Keptos ančiukų kepenėlės su slyvomis ir svogūnais orkaitėje. Pagyrų nusipelnęs patiekalas!!! Nes pagaminamas labai greitai, paprastai, o jau koks skanus mmm…
Juk iš kepenėlių ne tik paštetą galima pagaminti 🙂. Tikrai ne… Kas mėgsta kepenėles – nieko nelaukite!!! Gaminkite!!! 😉
Patiekalą gaminau su “Lapino puotos” nuostabiosiomis ančiukų kepenėlėmis. Kepenėlės šviežios, geros kokybės, nuostabaus skonio, jokių papildomų didelių pjaustymo, valymo darbų daryti nereikia 😊. Perliekite tekančiu vandeniu ir tiek.
Reikės:
500g “Lapino puota” 58ančiukų kepenėlių
350g svogūnų
400g slyvų
20g sviesto
1 šaukšto cukraus
Pipirų
Druskos
Petražolių
Raudonėlio
3 šaukštų aliejaus
Cukraus pudros
Gražgarstės (nebūtinai)
Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:
500g Šviežių ančiukų kepenėlių
Kaip gaminti:
Pusžiedžiais supjaustau ~350g svogūnų.
Į kepimo skardą 20x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių.
Pjaustytus svogūnus verčiu į kepimo skardą.
Beriu petražolių, raudonėlio, šaukštą cukraus, pilu 3 šaukštus aliejaus – gerai sumaišau.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~15min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa svogūnai paruošiu kepenėles.
500g ančiukų kepenėlių, perplaunu vandeniu ir nusausinu.
Antienos kepenėlės paruoštos, belieka jas supjaustyti mažesniais gabalėliais (maždaug 4x4cm dydžio)🙂.
Apkeptus svogūnus traukiu lauk iš orkaitės (orkaitės neišjungiu, nes tuoj grąžinsiu skardą su kepenėlėmis atgal).
Ant svogūnų išdėlioju pjaustytas kepenėles.
Tarp kepenėlių išdėlioju (įterpiu) ~400g slyvų (aš turėjau šaldytų – jas atitirpinau ir naudojau, jei turite nešaldytų puiku).
Ant kepenėlių ir slyvų beriu druskos, pipirų, petražolių, raudonėlio.
Nedideliais gabalėliais supjaustau ~20g sviesto.
Pjaustytą sviestą išdėlioju kepimo skardoje ant kepenėlių.
Viską lengvai apibarstau cukraus pudra.
Skardą grąžinu į orkaitę, kepsiu dar ~20min, 200C karštumo orkaitėje – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusius gardumynus papuošiu keliais lapeliais gražgarstės salotų.
Viskas… patiekalas paruoštas – mėgautis, ragauti, valgyti!!!
Tad jei esate kepenėlių mėgėjas – siūlau pasigaminti šį netradicinį kepenėlių patiekalą su svogūnais ir slyvomis – labai gardu, sotu ir gražu 😋.
Skanaus gaminantiems!!!