Keptos kepenėlės su slyvom orkaitėje

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Keptos ančiukų kepenėlės su slyvomis ir svogūnais orkaitėje. Pagyrų nusipelnęs patiekalas!!! Nes pagaminamas labai greitai, paprastai, o jau koks skanus mmm…

Juk iš kepenėlių ne tik paštetą galima pagaminti 🙂. Tikrai ne… Kas mėgsta kepenėles – nieko nelaukite!!! Gaminkite!!! 😉

Patiekalą gaminau su “Lapino puotos” nuostabiosiomis ančiukų kepenėlėmis. Kepenėlės šviežios, geros kokybės, nuostabaus skonio, jokių papildomų didelių pjaustymo, valymo darbų daryti nereikia 😊. Perliekite tekančiu vandeniu ir tiek.

Ingredientai

Reikės:

500g “Lapino puota” ančiukų kepenėlių

350g svogūnų

400g slyvų

20g sviesto

1 šaukšto cukraus

Pipirų

Druskos

Petražolių

Raudonėlio

3 šaukštų aliejaus

Cukraus pudros

Gražgarstės (nebūtinai)

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

500g Šviežių ančiukų kepenėlių

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Kaip gaminti:

Pusžiedžiais supjaustau ~350g svogūnų.

Į kepimo skardą 20x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių.

Pjaustytus svogūnus verčiu į kepimo skardą.

Beriu petražolių, raudonėlio, šaukštą cukraus, pilu 3 šaukštus aliejaus – gerai sumaišau.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~15min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa svogūnai paruošiu kepenėles.

500g ančiukų kepenėlių, perplaunu vandeniu ir nusausinu.

Antienos kepenėlės paruoštos, belieka jas supjaustyti mažesniais gabalėliais (maždaug 4x4cm dydžio)🙂.

Apkeptus svogūnus traukiu lauk iš orkaitės (orkaitės neišjungiu, nes tuoj grąžinsiu skardą su kepenėlėmis atgal).

Ant svogūnų išdėlioju pjaustytas kepenėles.

Tarp kepenėlių išdėlioju (įterpiu) ~400g slyvų (aš turėjau šaldytų – jas atitirpinau ir naudojau, jei turite nešaldytų puiku).

Ant kepenėlių ir slyvų beriu druskos, pipirų, petražolių, raudonėlio.

Nedideliais gabalėliais supjaustau ~20g sviesto.

Pjaustytą sviestą išdėlioju kepimo skardoje ant kepenėlių.

Viską lengvai apibarstau cukraus pudra.

Skardą grąžinu į orkaitę, kepsiu dar ~20min, 200C karštumo orkaitėje – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius gardumynus papuošiu keliais lapeliais gražgarstės salotų.

Viskas… patiekalas paruoštas – mėgautis, ragauti, valgyti!!!

Tad jei esate kepenėlių mėgėjas – siūlau pasigaminti šį netradicinį kepenėlių patiekalą su svogūnais ir slyvomis – labai gardu, sotu ir gražu 😋.

Skanaus gaminantiems!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti