Orkaitėje keptos kriaušės su riešutais, sūriu ir vyno padažu, gali būti puikus užkandis, desertas arba puikus garnyras prie antienos ar vištienos. Šį kartą prie gardžiųjų kriaušių greitai paruošiama “KITCHEN me” antienos filė 😉
Reikės:
“KITCHEN me” antienos filė su prieskoniais
5 nedidelės kriaušės (300g)
30g sviesto
0,5a/š cinamono
0,5v/š rudojo cukraus
50g graikinių riešutų
50g bri sūrio
100ml balto sauso vyno
Kaip gaminti:
“KITCHEN me” antienos filė su prieskoniais dedu į kepimo skardą ir kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~50min.
5 kriaušes pjaunu pusiau ir išpjaunu sėklas – sudedu kriaušes į kepimo indą.
Dubenėlyje išlydau 30g sviesto.
Į išlydytą sviestą dedu 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukšto rudojo cukraus – gerai sumaišau.
Pasiruoštu padažu patepu kriaušes.
Ant kiekvienos kriaušės dedu po žiupsnelį smulkintų graikinių riešutų (iš viso 50g) ir smulkinto bri sūrio (50g).
Į kepimo indą su kriaušėmis pilu 100ml balto sauso vyno.
Šaunu kriaušes į orkaitę prie kepamos antienos ir kepu 200C orkaitėje ~20min.
Į lėkštę dedu pjaustytos antienos filė ir kriaušių 😉
Skanaus!!!