Kesadilijos su aštria pomidorų salsa

Nuostabaus skonio kesadilijos su puikia, šviežia, aštria pomidorų salsa 😉

Paprastai, skaniai ir greitai!

Įdarui – vištienos filė, daržovės ir sūris. Mano pasirinkimas buvo cukinija, svogūnas ir pomidoras. Bet daržoves galima naudoti visas – kokias mėgstate ar turite šaldytuve 🙂 O salsos aštrumą reguliuokite pagal save – man kartais norisi aštriau 🌶

Ingredientai

Reikės:

  • 2 tortilijų
  • 250g vištienos filė
  • 120g pomidoro
  • 150g cukinijos
  • 0,5 svogūno (35g)
  • 1sk. česnako
  • druskos, pipirų
  • paprikos milt., kario prieskonių
  • 1v/š kečupo
  • 100g fermentinio sūrio
  • 2 riekelių lydyto sūrio

Salsai:

  • 120g pomidoro
  • 0,5 svogūno (35g)
  • 1 čili pipiro
  • druskos
  • 1v/š citrinos sulčių
  • Šiek tiek petražolių

Kaip gaminti:

Pasiruošiu du dubenėlius (vieną didesnį, kitą mažesnį) iš karto supjaustysiu daržoves įdarui ir padažui.

Kubeliais supjaustau 150g cukinijos ir dedu į didesnį dubenį.

Mažais kubeliais supjaustau svogūną – pusę svogūno dedu prie cukinijos, kitą pusę į mažesnį dubenėlį.

~120g pomidorų supjaustau kubeliais ir verčiu prie cukinijos.

~120g pomidorų supjaustau taip pat kubeliais ir dedu prie svogūno (padažui).

Smulkiai supjaustau čili pipirą – dedu į padažo dubenėlį.

Į dubenėlį su būsimu padažu beriu druskos, pilu 1 šaukštą citrinos sulčių, dedu pjaustytų petražolių – viską sumaišau – aštrioji salsa paruošta!

Nedideliais kubeliais supjaustau 250g vištienos filė.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu supjaustytą vištieną, beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, kario – kepinu ~5 min ant vidutinės ugnies.

Apkepintą vištienos filė patraukiu į keptuvės kraštą (išimti nereikia) į atlaisvintą vietą verčiu pjaustytas daržoves, skiltelę smulkinto česnako, dedu šaukštą kečupo.

Pamaišydama kepinu daržoves ~5min ant vidutinės ugnies.

Tuomet vištieną sumaišau su daržovėm ir viską pakepinu dar ~5min.

Įdaras paruoštas.

Paruošiu kesadilijas:

Ant vienos pusės tortilijos lakšto dedu riekelę lydyto sūrio, pusę vištienos ir daržovių įdaro, 50g tarkuoto sūrio.

Tortiliją sulenkiu pusiau ir suspaudžiu.

Taip pat paruošiu kitą tortiliją.

Įkaitintą keptuvę patepu aliejumi, sudedu kesadilijas, uždengiu keptuvės dangtį, kepsiu ~2min vieną pusę (ant silpnesnės ugnies).

Po to kesadilijas apverčiu ir kepu dar ~2min – uždengus dangtį.

Iškepusias kesadilijas supjaustau ir patiekiu su pomidorų salsa 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti