Mėgstamiausias kiaulienos nugarinės karbonadas su daržovėm 🙂
Pagaminti paprasta, greita – o skonis nuostabus! Sultingas ir minkštas mėsos kepsnys traškiame džiūvėsėlių apvalkale. Mėsą apkepu keptuvėje, kol gražiai paskrunda, po to sudedu į kepimo skardą ir kepu orkaitėje žemoje temperatūroje.
O prie karbonado troškintos šaldytos daržovės. Galima ir šviežias mėgstamas daržoves troškinti, bet ir šaldytos labai gardžios 😉
O kaip Jūs kepate karbonadą?
Reikės:
1kg kiaulienos nugarinės
3 kiaušinių
druskos
pipirų
3 skiltelių česnako
saujos petražolių
džiūvėsėlių
aliejaus ir kelių šaukštų sviesto kepimui
400g šaldytų daržovių mišinio
druskos
džiovintų čiobrelių
Aliejaus ir sviesto daržovių kepimui
Iškepiau 8 kepsnius 😉
Kaip gaminti:
Kilogramą nugarinės supjaustau ~1,5cm riekelėmis.
Mėsos gabalėlius lengvai pamušu plaktuku.
Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu druskos, pipirų, 3 smulkintas skilteles česnako ir saują petražolių – suplaku šakute.
Mėsos riekeles sudedu į kiaušinių plakinį.
Viską sumaišau ir palieku ~20min.
Keptuvę įkaitinu, pilu aliejaus, dedu kelis šaukštus sviesto.
Į lėkštę beriu džiūvėsėlių.
Mėsą pavolioju džiūvėsėliuose ir kepu įkaitintoje keptuvėje ant silpnesnės ugnies ~5min vieną pusę ir ~5min kitą pusę.
Apkeptą mėsą dedu į kepimo skardą.
Kepsiu 120C įkaitintoje orkaitėje ~15-20min.
Kol kepa mėsa paruošiu daržoves.
Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus dedu šaukštelį sviesto.
Kuomet riebalai įkaista verčiu 400g šaldytų daržovių.
Ant daržovių beriu druskos, dž. čiobrelio – viską sumaišau.
Kepu vis pamaišydama, uždengus dangtį ~10min ant vidutinės ugnies.
Iškeptas daržoves dedu į lėkštes prie jų karbonadą 😋
Skanaus!!!