Mėgstamiausias kiaulienos nugarinės karbonadas su daržovėm 🙂

Pagaminti paprasta, greita – o skonis nuostabus! Sultingas ir minkštas mėsos kepsnys traškiame džiūvėsėlių apvalkale. Mėsą apkepu keptuvėje, kol gražiai paskrunda, po to sudedu į kepimo skardą ir kepu orkaitėje žemoje temperatūroje.

O prie karbonado troškintos šaldytos daržovės. Galima ir šviežias mėgstamas daržoves troškinti, bet ir šaldytos labai gardžios 😉

O kaip Jūs kepate karbonadą?

Ingredientai

Reikės:

1kg kiaulienos nugarinės

3 kiaušinių

druskos

pipirų

3 skiltelių česnako

saujos petražolių

džiūvėsėlių

aliejaus ir kelių šaukštų sviesto kepimui

400g šaldytų daržovių mišinio

druskos

džiovintų čiobrelių

Aliejaus ir sviesto daržovių kepimui

Iškepiau 8 kepsnius 😉

Kaip gaminti:

Kilogramą nugarinės supjaustau ~1,5cm riekelėmis.

Mėsos gabalėlius lengvai pamušu plaktuku.

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu druskos, pipirų, 3 smulkintas skilteles česnako ir saują petražolių – suplaku šakute.

Mėsos riekeles sudedu į kiaušinių plakinį.

Viską sumaišau ir palieku ~20min.

Keptuvę įkaitinu, pilu aliejaus, dedu kelis šaukštus sviesto.

Į lėkštę beriu džiūvėsėlių.

Mėsą pavolioju džiūvėsėliuose ir kepu įkaitintoje keptuvėje ant silpnesnės ugnies ~5min vieną pusę ir ~5min kitą pusę.

Apkeptą mėsą dedu į kepimo skardą.

Kepsiu 120C įkaitintoje orkaitėje ~15-20min.

Kol kepa mėsa paruošiu daržoves.

Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus dedu šaukštelį sviesto.

Kuomet riebalai įkaista verčiu 400g šaldytų daržovių.

Ant daržovių beriu druskos, dž. čiobrelio – viską sumaišau.

Kepu vis pamaišydama, uždengus dangtį ~10min ant vidutinės ugnies.

Iškeptas daržoves dedu į lėkštes prie jų karbonadą 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti