Kiaulienos nugarinės kepsneliai su marinuotais agurkėliais

Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo

Uch kokie gardūs, sultingi ir sotūs šie kiaulienos nugarinės kepsniai, iškepti orkaitėje su svogūnais ir marinuotais agurkėliais, užkloti gausiu tarkuoto sūrio sluoksniu… mmm😊

Visi namiškiai liko patenkinti, negaliu nepasidalinti paprastu, bet nuostabiu receptu 😉

O pagaminti labai paprasta ir nesudėtinga!

Ingredientai

Reikės:

~1kg kiaulienos nugarinės
Druskos
Pipirų
Čiobrelių
2v/š majonezo
1a/š angliškų garstyčių
1 mėlynojo svogūno
3-4 marinuotų agurkėlių
150g fermentinio sūrio
Bulvių
Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus
Saujelės petražolių

Kaip gaminti:

~ 1kg kiaulienos nugarinės supjaustau 1-1,5cm storio riekelėmis – man gavosi 6 kepsneliai.

Atpjautą nugarinės gabalėlį dedu ant pjaustymo lentelės ir gabalėlio paviršiuje padarau kelis (4-5) gilesnius įpjovimus skersai ir išilgai – bus tokios “grotelės”.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popieriaus lapą ir sudedu visus kepsnelius. Įpjovimai turi būti viršuje.

Ant mėsos beriu druskos, pipirų, šiek tiek džiovinto čiobrelio.

Mažame dubenėlyje sumaišau 2 šaukštus majonezo ir 1 šaukštelį angliškų garstyčių. Pasiruoštu mišiniu aptepu kepsnelių paviršių.

Supjaustau didesnį mėlynąjį svogūną pusžiedžiais ir išdėlioju ant kepsnių.

Riekelėmis supjaustau tris didesnius marinuotus agurkėlius. Supjaustytais agurkėliais uždengiu svogūnų sluoksnį.

Sutarkuoju ~150g fermentinio sūrio.

Sutarkuotu fermentiniu sūriu užkloju visus kepsnius.

Paruoštus kepsnius stumiu į šalį ir paruošiu bulves.

10-11 nedidelių šviežių (nevirtų) bulvių gerai nuplaunu tekančiu vandeniu (man labai padeda indų kempinėlė 😊).

Nuplautas bulves supjaustau skiltelėmis. Skiltelės neturi būti labai didelės, kad spėtų iškepti kartu su mėsa.

Supjaustytas bulves dedu į dubenėlį.

Ant bulvių pilu kelis šaukštus alyvuogių aliejaus (tinka ir kitoks aliejus), beriu druskos, pipirų – viską gerais sumaišau.

Taip paruoštas bulves išdėlioju į kepimo skardą prie mėsos kepsnelių.

Kepimo skardą šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~35min su vėjelio funkcija (arba viršus apačia be vėjelio).

Kuomet sūris išsilydo , bulvės gražiai apskrunda – patiekalas paruoštas!

Traukiu lauk kepsnelius su bulvėm iš orkaitės, beriu šiek tiek smulkintų petražolių…

Labai skanu ir viskas labai paprasta!

Tokie kepsniai tinka kasdienai ir šventei 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti