Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Sultingi, minkšti ir labai gardūs mėsos kotletai su puria bulvių ir sūrio antklode 😉.
Visiems išsiilgusiems šilto, jaukaus, naminio maisto siūlau pasigaminti šį greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą – liksite sužavėti!!!
Reikės:
600g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
3 skiltelių česnako
5 vidutinių bulvių
2 svogūnų
150g tarkuoto sūrio
50g majonezo
2 šaukštų aliejaus
Kaip gaminti:
600g maltos mėsos verčiu į dubenėlį.
Susmulkinu 3 skilteles česnako ir dedu prie mėsos, beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Nulupu, nuplaunu 5 vidutines bulves.
“Žalias” (nevirtas) bulves sutarkuoju smulkesne tarka nei burokinė – galima ant bulvių berti šiek tiek druskos, jei mėgstate sūriau.
Burokine tarka sutarkuoju 150g sūrio.
Nulupu ir pusžiedžiais supjaustau 2 vidutinius svogūnus.
Kotletus kepsiu 26cm skersmens kepimo inde.
Į kepimo indą pilu kelis šaukštus aliejaus.
Verčiu pjaustytus svogūnus ir paskirstau tolygiai ant kepimo formos dugno.
Iš mėsos formuoju 8 kotletus ir dedu į kepimo formą ant pjaustytų svogūnų.
Ant kotletų išdėlioju tarkuotas bulves (išdėlioju ant kiekvieno kotleto po lygiai).
Tarkuotas sūris keliauja ant bulvių kauburėlių.
Apie 50g majonezo paskirstau ant sūrio. Man patogiausia sudėti majonezą į konditerinį maišelį ir paskirstyti ant viršaus.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min. Viršus apačia be vėjelio.
Ant iškepto patiekalo beriu smulkintų petražolių (nebūtinai).
Paruošta!!!
Labai patogu, viskas viename – belieka paruošti salotų ir skanauti 😉.
Man skaniausia su šviežių daržovių salotomis – receptą galima rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/gaivios-cukiniju-ir-pomidoru-salotos/
Skanaus!!!