Gaminimo laikas: 10 minučių

Oi kaip skanu!!! O su kuo jį valgyti?

Ogi beveik su viskuo ir prie visko 😉 Aš dedu į salotų padažus, patiekiu prie mėsos, vištienos, bulvių, sūrio, kukurūzų traškučių ar keptų kiaušinių, tepu ant duonos ar skrebučių, gardinu makaronus ir t.t

Šį ar kitokius pesto iš įvairių žolelių galima priderinti, užpilti, užtepti, patiekti prie daugybės patiekalų ar užkandžių.

Pagaminti paprasta, o laikyti, sandariame indelyje šaldytuve, krapesto galima savaitę – gal ir ilgiau 🙂.

Vietoj kepintų lazdyno riešutų galima naudoti kitokius riešutus ar kepintas saulėgrąžas.

Ingredientai

Reikės:

Krapų 40g

Kepintų lazdyno riešutų 40g

Tarkuoto parmezano 30g

2sk. česnako ~10g

Šaukšto citrinos sulčių

Alyvuogių aliejaus 40ml

Druskos

Pipirų

Kaip gaminti:

40g nuplautų ir nusausintų šviežių krapų dedu į blenderio ar kitą aukštesnį indą.

Išlukštentos dvi skiltelės česnako keliauja prie krapų.

40g pakepintų lazdyno riešutų dedu prie krapų ir česnako.

Prie visų gardumynų beriu 30g tarkuoto parmezano sūrio.

Pilu 40ml alyvuogių aliejaus. Jei norite, kad padažas būtų skystesnis – aliejaus reikėtų pilti daugiau 😉.

Įspaudžiu maždaug šaukštą citrinos sulčių.

Beriu druskos, pipirų.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Krapų pesto – krapesto paruoštas!!!

Dalį pesto sunaudosiu iš karto – tepsiu ant skrudintos duonos ir kramsnosiu uždėjusi pomidoro riekelę 😋…

O kas liks sudėsiu į sandarų indelį, uždengsiu dangteliu ir laikysiu šaldytuve, kol vėl prireiks. Savaitę ir ilgiau šis pesto gali poilsiauti šaldytuve ir jam nieko nenutiks.

Bet tikrai neišlaikysite ilgiau, nes bus suvalgytas 😊.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti