Gaminimo laikas: 10 minučių
Oi kaip skanu!!! O su kuo jį valgyti?
Ogi beveik su viskuo ir prie visko 😉 Aš dedu į salotų padažus, patiekiu prie mėsos, vištienos, bulvių, sūrio, kukurūzų traškučių ar keptų kiaušinių, tepu ant duonos ar skrebučių, gardinu makaronus ir t.t
Šį ar kitokius pesto iš įvairių žolelių galima priderinti, užpilti, užtepti, patiekti prie daugybės patiekalų ar užkandžių.
Pagaminti paprasta, o laikyti, sandariame indelyje šaldytuve, krapesto galima savaitę – gal ir ilgiau 🙂.
Vietoj kepintų lazdyno riešutų galima naudoti kitokius riešutus ar kepintas saulėgrąžas.
Reikės:
Krapų 40g
Kepintų lazdyno riešutų 40g
Tarkuoto parmezano 30g
2sk. česnako ~10g
Šaukšto citrinos sulčių
Alyvuogių aliejaus 40ml
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
40g nuplautų ir nusausintų šviežių krapų dedu į blenderio ar kitą aukštesnį indą.
Išlukštentos dvi skiltelės česnako keliauja prie krapų.
40g pakepintų lazdyno riešutų dedu prie krapų ir česnako.
Prie visų gardumynų beriu 30g tarkuoto parmezano sūrio.
Pilu 40ml alyvuogių aliejaus. Jei norite, kad padažas būtų skystesnis – aliejaus reikėtų pilti daugiau 😉.
Įspaudžiu maždaug šaukštą citrinos sulčių.
Beriu druskos, pipirų.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Krapų pesto – krapesto paruoštas!!!
Dalį pesto sunaudosiu iš karto – tepsiu ant skrudintos duonos ir kramsnosiu uždėjusi pomidoro riekelę 😋…
O kas liks sudėsiu į sandarų indelį, uždengsiu dangteliu ir laikysiu šaldytuve, kol vėl prireiks. Savaitę ir ilgiau šis pesto gali poilsiauti šaldytuve ir jam nieko nenutiks.
Bet tikrai neišlaikysite ilgiau, nes bus suvalgytas 😊.
Skanaus!!!