Gaminimo laikas: ~30minučių
Jei mėgstate sriubas ir sukate galvą – kaip greitai ir lengvai pagaminti gardžią daržovių sriubą? Šis receptas kaip tik jums!!!
Skani, soti, bet tikrai neapsunkinanti kopūstų, žirnelių ir vištienos sriuba, kuri puikiai tiks pietums ar vakarienei 😉.
Reikės:
Morkos
Svogūno
300g vištienos šlaunelių mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos
Petražolių
Šiek tiek aliejaus (daržovėms pakepinti)
250g kopūsto
140g šaldytų žirnelių
~1 litro vandens
Kaip gaminti:
Pasiruošiu daržoves ir mėsą:
Kubeliais supjaustau vieną svogūną, didesnę morką, smulkiai supjaustau ~250g kopūsto.
Nedideliais gabalėliais supjaustau ~300g vištienos šlaunelių mėsos.
Į puodą, kuriame virsiu sriubą, pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytas daržoves ir vištieną.
Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovintų petražolių.
Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies apie 10min.
Po dešimties minučių į puodą verčiu smulkiai pjaustytą kopūstą.
Viską kepinu dar ~10min ant vidutinės ugnies, kol kopūstas suminkštės.
Tuomet į puodą verčiu ~140g šaldytų žirnelių.
Pilu ~1 litrą vandens.
Beriu druskos pagal skonį.
Ugnį padidinu ir laukiu, kol puodas užvirs.
Kai puodas pradeda “burbuliuoti”, ugnį sumažinu, dangtį uždengiu.
Virsiu sriubą ~10min ant nedidelės ugnies.
Štai sriuba ir pagaminta – greitai, skaniai ir paprastai 😉.
Išvirusią sriubą pilu į dubenėlį, beriu šiek tiek petražolių ar kitokių žalumynų (nebūtinai, bet labai tinka).
Prie daržovių sriubos visuomet pasiimu riekelę tamsios duonos – man labai patinka.
Grietinės į sriubą nedėjau, bet čia jau skonio reikalas, jei reikia – tai reikia 😊.
Skanaus!!!