Labai skani pavasariška daržovių sriuba

Gaminimo laikas: ~30minučių

Jei mėgstate sriubas ir sukate galvą – kaip greitai ir lengvai pagaminti gardžią daržovių sriubą? Šis receptas kaip tik jums!!!

Skani, soti, bet tikrai neapsunkinanti kopūstų, žirnelių ir vištienos sriuba, kuri puikiai tiks pietums ar vakarienei 😉.

Ingredientai

Reikės:

Morkos

Svogūno

300g vištienos šlaunelių mėsos

Druskos

Pipirų

Paprikos

Petražolių

Šiek tiek aliejaus (daržovėms pakepinti)

250g kopūsto

140g šaldytų žirnelių

~1 litro vandens

Kaip gaminti:

Pasiruošiu daržoves ir mėsą:

Kubeliais supjaustau vieną svogūną, didesnę morką, smulkiai supjaustau ~250g kopūsto.

Nedideliais gabalėliais supjaustau ~300g vištienos šlaunelių mėsos.

Į puodą, kuriame virsiu sriubą, pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytas daržoves ir vištieną.

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovintų petražolių.

Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies apie 10min.

Po dešimties minučių į puodą verčiu smulkiai pjaustytą kopūstą.

Viską kepinu dar ~10min ant vidutinės ugnies, kol kopūstas suminkštės.

Tuomet į puodą verčiu ~140g šaldytų žirnelių.

Pilu ~1 litrą vandens.

Beriu druskos pagal skonį.

Ugnį padidinu ir laukiu, kol puodas užvirs.

Kai puodas pradeda “burbuliuoti”, ugnį sumažinu, dangtį uždengiu.

Virsiu sriubą ~10min ant nedidelės ugnies.

Štai sriuba ir pagaminta – greitai, skaniai ir paprastai 😉.

Išvirusią sriubą pilu į dubenėlį, beriu šiek tiek petražolių ar kitokių žalumynų (nebūtinai, bet labai tinka).

Prie daržovių sriubos visuomet pasiimu riekelę tamsios duonos – man labai patinka.

Grietinės į sriubą nedėjau, bet čia jau skonio reikalas, jei reikia – tai reikia 😊.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti