Gaminimo laikas: 10 minučių

Kaip greitai ir skaniai paruošti lašišą?

Ogi labai paprastai: įtiesiu į keptuvę kepimo popieriaus, dedu sviesto ir apkepu lašišą – viskas!!! Sultinga, minkšta, tobulo skonio lašiša paruošta 😉. Labai paprastai ir skaniai! Sviestas, dėl įtiesto kepimo popieriaus nedega, o ir keptuvė lieka švari 👍.

Siūlau pabandyti – nenusivilsite 😊

Ingredientai

Reikės:

800g lašišos filė su oda (arba tiek kiek suvalgysite)

~50g sviesto

0,5a/š druskos

1v/š krakmolo

Lapo kepimo popieriaus

Kaip gaminti:

Lašišos filė supjaustau maždaug 3cm pločio gabalėliais.

Galima filė iš lašišos didkepsnių paruošti, didkepsnius pjaunu pusiau išimu kaulus ir turiu paruoštą filė 😉.

Lašišos filė gabalėlius pabarstau krakmolu iš abiejų pusių (nebūtinai, bet žuvis bus tvirtesnė).

Į keptuvę įtiesiu kepimo popieriaus lapą, jei kampai labai išsikišę, juos reikėtų nukirpti.

Keptuvę su kepimo popierių dedu ant viryklės ir kaitinu ant vidutinės ugnies.

Kuomet keptuvė su kepimo popieriumi įkaista, sudedu lašišos gabalėlius. Gabalėlius dedu taip, kad oda būtų žemyn.

Supjaustau ~50g sviesto mažais gabalėliai ir sudedu į keptuvę prie žuvies.

Ant žuvies gabalėlių beriu druskos (pagal skonį – daug nereikia).

Kepu žuvį ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskus ~4-5min vieną pusę. Po to apverčiu ir apkepu kitą pusę.

Viskas!!! Sultinga ir labai gardi lašiša paruošta – jokio vargo!!!

Žuvį patiekiau su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti