Lašišos ir karamelizuotų svogūnų užtepėlė

Gaminimo laikas: 20 minučių

Greitai pagaminamas ir labai skanus užkandis – lašišos užtepėlė su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais. Tinka su juoda ar sumuštinių duona 😉.

Ingredientai

Reikės:

1 mėlynojo svogūno

1a/š cukraus

2v/š vandens

aliejaus kepimui

100g lašišos

3vnt kietai virtų kiaušinių

~10vnt alyvuogių

1v/š majonezo

Kaip gaminti:

Supjaustau mėlynąjį svogūną pusžiedžiais.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytus svogūnus.

Kepinu svogūnus ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama apie 5min.

Kuomet svogūnas apkepa beriu šaukštą cukraus – sumaišau, pilu 2 šaukštus vandens – pamaišydama kepinu, kol vanduo išgaruoja.

Svogūnai paruošti – palieku atvėsti.

Į dubenį sutarkuoju 3 kietai virtus kiaušinius.

Susmulkinu 100g sūdytos ar šalto rūkymo lašišos.

Pjaustytą lašišą verčiu į dubenį prie kiaušinių.

Nedideliais kubeliais supjaustau 10-12vnt alyvuogių, dedu į dubenį prie kiaušinių ir lašišos.

Atvėsinti karamelizuoti svogūnai keliauja į bendrą dubenį.

Beriu druskos, pipirų, dedu šaukštą majonezo – viską sumaišau.

Užtepėlė paruošta!

Tepu užtepėlę ant juodos grūdų duonos – man taip skaniausia 😊.

Ant viršaus dedu po gabalėlį lašišos ir šakelę krapų.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti