Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Skubu pasidalinti labai greitu ir lengvai pagaminamu – lietinių blynelių su cukinija receptu. Net nepagalvojau, kad lietiniai su cukinija gali būti tokie gardūs 😉.
Pabandykit, tikrai patiks!!!
Reikės:
200g cukinijos
druskos
150ml pieno
150ml vandens
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
120g miltų
Šiek tiek sviesto ir druskos
Kaip gaminti:
Burokine tarka į dubenį sutarkuoju ~200g cukinijos. Mano cukinija šviežia, plona odele, jei cukinija didesnė ir odelė stora, reikėtų ją nulupti.
Ant cukinijos beriu šiek tiek druskos – sumaišau.
Prie cukinijos įmušu 2 kiaušinius.
Pilu 150ml vandens, 150ml pieno ir 2 šaukštus aliejaus (naudojau saulėgrąžų).
Viską gerai sumaišau šluotele ar šakute 😉.
120g miltų beriu į bendrą dubenį.
Vėl viską gerai sumaišau – šluotele.
Tešla paruošta!
Į įkaitintą keptuvę pilu samtelį pasiruoštos skystos tešlos. Keptuvę pasukioju, kad tešla tolygiai pasiskirstytų keptuvėje. Turi būti plonas didelis blynas.
Jei abejojate dėl savo keptuvės ir galvojate, kad blynas gali prisvilti. Prieš kepant pirmą blyną, reikėtų lengvai sutepti įkaitusią keptuvę aliejumi, o tada pradėti kepti (patogiausia, tai padaryti užpylus šlakelį aliejaus ant popierinio rankšluosčio).
Kepu blyną apie 2 minutes ant vidutinės ugnies, tuomet apverčiu ir kepu kitą pusę blyno ~2min.
Taip iškepu visus blynus – man pavyko 8 gražuolius iškepti (keptuvė 28cm skersmens).
Prie šių blynelių labai tinka sūdytas lydytas sviestas 😋.
Nedideliame dubenėlyje išlydau šiek tiek sviesto (kiek suvalgysite).
Į lydytą sviestą beriu šiek tiek druskos ir išmaišau.
Iškeptus blynelius susuku į ritinėlius.
Blynus valgome pamirkydami į lydytą sviestą – kaip skanu…
Lietiniai su cukinijom ir sviesto padažu – LABAI…
Paragaukite 😉.
Skanaus!!!