Gaminimo laikas: ~1val
Ar gaminote lietinius blynus su kopūstų įdaru? Jei ne – būtinai siūlau išsikepti ir paragauti😉. Labai gardūs lietiniai su dar gardesniu troškintų kopūstų ir šoninės įdaru.
Reikės:
Blynams:
2 kiaušinių
120ml pieno
140ml vandens
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukšto aliejaus
120g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
Įdarui:
150g šoninės
150g svogūnų
150g morkų
300g raugintų kopūstų
Druskos
Pipirų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio džiovintų petražolių
Aliejaus
200ml vandens
Kaip gaminti:
Pirmiausia pagaminsiu daržovių įdarą lietiniams:
Kubeliais supjaustau 150g karšto rūkymo šoninės.
Kubeliais supjaustau 150g svogūnų.
Burokine tarka sutarkuoju 150g morkų.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytą šoninę, svogūnus, tarkuotas morkas.
Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies ~10min.
Prie apkepintų daržovių ir šoninės dedu 300g raugintų kopūstų.
Beriu pipirų, druskos, 1 šaukštą cukraus, 1 šaukštelį petražolių.
Pilu 200ml vandens ir viską sumaišau.
Uždengiu dangtį ir troškinu ~1val ant vidutinės ugnies.
Paruoštą įdarą palieku šiek tiek atvėsti.
Kepsiu blynus:
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, pilu 120ml pieno, beriu 0,5 šaukštelio druskos, pilu 1 šaukštą aliejaus.
Viską sumaišau šluotele.
Į gautą masę beriu 120g miltų ir vėl viską sumaišau.
Tuomet pilu dar 140ml vandens, dar kartą sumaišau – paruoštą blynų masę palieku pailsėti ~10min.
Pilu samtelį blynų masės į įkaitintą keptuvę. Keptuvę pasukioju, kad masė tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
Didelį, ploną blyną kepu ~1min ant vidutinės ugnies, tada apverčiu ir kepu dar apie minutę.
Taip iškepu visus blynus 😉. Prieš kepant naują blyną, masę reikia sumaišyti!
Metas ruošti lietinius:
Gerą šaukštą daržovių įdaro dedu ant blyno. Užlenkiu blyno kraštus – taip įdarau visus blynus.
Jau galima būtų apkepti blynus keptuvėje ir skanauti, bet aš apvoliosiu blynus kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius pilu 2 šaukštus vandens – suplaku.
Į kitą dubenėlį beriu džiūvėsėlių.
Įdarytus blynus mirkau kiaušinių plakinyje ir apvolioju džiūvėsėliuose.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Apkepu blynelius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Prie blynelių patiekiau graikiško jogurto sumaišyto su smulkintais šviežiais krapais, bet čia jau skonio reikalas 😉.
Pabandykite – patiks!
Skanaus.