Lietiniai su daržovių įdaru

Gaminimo laikas: ~1val

Ar gaminote lietinius blynus su kopūstų įdaru? Jei ne – būtinai siūlau išsikepti ir paragauti😉. Labai gardūs lietiniai su dar gardesniu troškintų kopūstų ir šoninės įdaru.

Ingredientai

Reikės:

Blynams:

2 kiaušinių

120ml pieno

140ml vandens

0,5 šaukštelio druskos

1 šaukšto aliejaus

120g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)

Įdarui:

150g šoninės

150g svogūnų

150g morkų

300g raugintų kopūstų

Druskos

Pipirų

1 šaukšto cukraus

1 šaukštelio džiovintų petražolių

Aliejaus

200ml vandens

Kaip gaminti:

Pirmiausia pagaminsiu daržovių įdarą lietiniams:

Kubeliais supjaustau 150g karšto rūkymo šoninės.

Kubeliais supjaustau 150g svogūnų.

Burokine tarka sutarkuoju 150g morkų.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytą šoninę, svogūnus, tarkuotas morkas.

Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies ~10min.

Prie apkepintų daržovių ir šoninės dedu 300g raugintų kopūstų.

Beriu pipirų, druskos, 1 šaukštą cukraus, 1 šaukštelį petražolių.

Pilu 200ml vandens ir viską sumaišau.

Uždengiu dangtį ir troškinu ~1val ant vidutinės ugnies.

Paruoštą įdarą palieku šiek tiek atvėsti.

Kepsiu blynus:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, pilu 120ml pieno, beriu 0,5 šaukštelio druskos, pilu 1 šaukštą aliejaus.

Viską sumaišau šluotele.

Į gautą masę beriu 120g miltų ir vėl viską sumaišau.

Tuomet pilu dar 140ml vandens, dar kartą sumaišau – paruoštą blynų masę palieku pailsėti ~10min.

Pilu samtelį blynų masės į įkaitintą keptuvę. Keptuvę pasukioju, kad masė tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.

Didelį, ploną blyną kepu ~1min ant vidutinės ugnies, tada apverčiu ir kepu dar apie minutę.

Taip iškepu visus blynus 😉. Prieš kepant naują blyną, masę reikia sumaišyti!

Metas ruošti lietinius:

Gerą šaukštą daržovių įdaro dedu ant blyno. Užlenkiu blyno kraštus – taip įdarau visus blynus.

Jau galima būtų apkepti blynus keptuvėje ir skanauti, bet aš apvoliosiu blynus kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius pilu 2 šaukštus vandens – suplaku.

Į kitą dubenėlį beriu džiūvėsėlių.

Įdarytus blynus mirkau kiaušinių plakinyje ir apvolioju džiūvėsėliuose.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Apkepu blynelius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

Prie blynelių patiekiau graikiško jogurto sumaišyto su smulkintais šviežiais krapais, bet čia jau skonio reikalas 😉.

Pabandykite – patiks!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti