Lietuviškas dubenėlis su perlinėmis kruopomis

Gaminimo laikas: 20 minučių

O tai ką, lietuviško dubenėlio nebūna? 😊

Būna… dar ir kaip būna… 😉

Va tokį greitai sumečiau su visais lietuviškais ingredientais: perlinėm kruopom, burokėliais, morkom, kopūstais ir žinoma – šonine…

Labai smagiai jie visi susidraugavo tarpusavyje, todėl noriu su jumis pasidalinti šiuo paprastu, bet tikrai neprastu receptu!

O dėl perlinių kruopų, kad kiekvieną kartą nereikėtų virti – visuomet išverdu daugiau ir užšaldau šaldiklyje nedidelėmis porcijomis. Kuomet prireikia tik atšildau ir viskas 🙂.

Ingredientai

Reikės:

6 šaukštų virtų perlinių kruopų (su druska)

Nedidelio svogūno

2 skiltelių česnako

Aliejaus kepimui

2 Šoninės juostelių (šalto rūkymo)

0,5 morkos

0,5 nevirto burokėlio

Saujelės šviežio kopūsto

Nedidelio rauginto agurko

Šaukštelio grietinės (nebūtinai)

Svogūnų laiškų

Ingredientai vienam sočiam dubenėliui 😉

Kaip gaminti:

Jei neturite virtų perlinių kruopų, pirmiausia reikėtų jas išvirti. Aš kruopas iš vakaro nuplaunu ir užpylusi vandeniu, palieku brinkti ~12val. Kitą dieną kruopas dar kartą nuplaunu, dedu į puodą, pilu didesnį kiekį vandens, beriu druskos ir verdu apie 40min.

Patiekalui reikės 6 šaukštų jau išvirtų (su druska) perlinių kruopų.

Susmulkinu, sutarkuoju daržoves kurių reikės patiekalui:

0,5 nedidelės morkos ir 0,5 nedidelio nevirto burokėlio sutarkuoju šiaudeliais, šviežią kopūstą supjaustau plonimis riekelėmis ar šiaudeliais, raugintą agurką supjautau plonomis juostelėmis – daržoves dedu į šalį jų prireiks vėliau.

Nulupu ir supjaustau kubeliais nedidelį svogūną.

Susmulkinu 2 skilteles česnako.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu pjaustytą svogūną ir kepinu ~5min ant vidutinės ugnies (vis pamaišydama).

Po 5min į keptuvę dedu smulkintas česnako skilteles – pakepinu ~1min – ant vidutinės ugnies.

Dabar jau kruopų eilė 😉 į keptuvę dedu 6 šaukštus virtų perlinių kruopų (kruopos išvirtos pasūdytame vandenyje).

Pakepinu ~2min vis pamaišydama, ant vidutinės ugnies.

Tuomet kruopas mentele pastumiu į vieną keptuvės pusę.

Atlaisvintoje keptuvės pusėje kepinu šoninės riekeles. Šalto rūkymo šoninės juosteles dedu į keptuvę, apkepu iš abiejų pusių, kol apkeps (tai įvyksta labai greitai).

Viską sudėsiu į dubenėlį.

Kepintos, šiltos kruopos keliauja į dubenėlį pirmos.

Palei dubenėlio kraštą toliau dėlioju pasiruoštas daržoves: tarkuotos morkas, pjaustytą šviežią kopūstą, tarkuoto burokėlio šiaudelius, rauginto agurko juosteles.

Kepintas šoninės juosteles suvynioju (susuku į nedidelį ritinuką) ir dedu į dubenėlį prie perlinių kruopų.

Į dubenėlio vidurį dedu šaukštelį su kaupu grietinės (galima nedėti, jei nenorite ar nemėgstate).

Pabarstau pjaustytais svogūnų laiškais ir… vualia – lietuviškas dubenėlis laukia valgytojų 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti