Gaminimo laikas: 10 minučių

Gardžios, gaivios, spalvingos, sočios daržovių ir liežuvio salotos be majonezo!!!
Salotų paslaptis – karštu aliejumi užpiltos petražolės ir česnakai – suteikia salotoms tobulą skonį…
Pagaminti paprasta ir visai nesudėtinga, todėl būtinai paragaukite tikrai patiks 😉.

Ingredientai

Reikės:

150g agurko
10 vyšninių pomidoriukų
~200g paprikos
30g mėlynojo svogūno
150g konservuotų žirnelių
160g virto liežuvio
2 skiltelių česnako
Saujos petražolių
30ml aliejaus (saulėgrąžų)
Druskos
Pipirų

Kaip gaminti:

Šiaudeliais supjaustau ~150g agurko.

Pjaustytą agurką dedu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.

10 vyšninių pomidoriukų supjaustau skiltelėmis ir verčiu į dubenį prie pjaustyto agurko.

Vieną papriką (spalva nesvarbi 😉) pjaunu pusiau, pašalinu sėklas, supjaustau šiaudeliais.

Pjaustytą paprika keliauja į dubenį prie kitų pjaustytų daržovių.

30g mėlynojo svogūno supjaustau pusžiedžiais ir verčiu į bendrą dubenį.

150g konservuotų žirnelių dedu prie visų kitų gardumynų.

160g virto liežuvio supjaustau šiaudeliais, dedu į būsimų salotų dubenį.

Ji neturite virto liežuvio – nieko baisaus – tiks ir kitokia virta ar rūkyta mėsa.

Į salotų dubenį įspaudžiu 2 skilteles česnako (jei neturite spaustuko, česnaką galima smulkiai supjaustyti😊).

Smulkiai supjaustau ryšulėlį petražolių.

Petražolės keliauja į salotų dubenį arčiau česnako.

Į įkaitintą keptuvę pilu ~30ml saulėgrąžų aliejaus (tinka ir kitoks aliejus).

Aliejų pakaitinu ~1min.

Karštą aliejų pilu ant petražolių ir česnako.

Viską sumaišau.

Beriu druskos, pipirų.

Vėl gerai sumaišau – salotos paruoštos!!!

Labai gardu, gaivu ir sotu – NUOSTABIOS salotos 😉.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti