Gaminimo laikas: 25 minutės

Aš LABAI mėgstu makaronus!!! Džiaugiuosi, kad ir mano vaikai juos mėgsta 🙂. Todėl makaronai mano virtuvėje užima garbingą vietą 😅. Juk makaronai prie beveik visko ir su viskuo… Gardu su mėsa, su daržovėm, su sūriu ir…😉
Šį kartą dalinuosi turbūt daugelio žinomu, paprastu ir nesudėtingu, bet labai gardžiu ir lengvai pagaminamu receptu!

Ingredientai

Reikės:

400g makaronų
Vandens + druskos
Morkos
Svogūno
2 skiltelių česnako
400g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
2-3v/š kečupo
Samtelio skysčio nuo makaronų

Kaip gaminti:

Į puodą kuriame virsiu makaronus pilu vandens, beriu druskos. Puodą dedu ant viryklės, įjungiu didesnę ugnį ir laukiu, kol užvirs.

Kuomet puodas pradeda burbuliuoti verčiu į verdantį vandenį 400g makaronų. Makaronus verdu ~9-10min, kaip nurodyta ant pakuotės.

Tuo pat metu paruošiu mėsytę 😉

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Dedu burokine tarka tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną, 2 smulkintas skilteles česnako, 400g maltos mėsos (naudojau vištieną). Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių.

Vis pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies ~15-20min.

Po 15-20min, kuomet mėsa ir daržovės iškepę, užpilu samtelį skysčio nuo makaronų ir dedu 2-3 šaukštus kečiupo ar pomidorų padažo. Viską dar pakepinu apie 2 minutes – mėsa paruošta!

Kepinant mėsą reikia nepamiršti makaronų 😉.

Išvirusius makaronus nusunkiu ir verčiu prie apkepintos mėsos, jei ji jau paruošta. Jei mėsa dar neparuošta nusunktus makaronus palieku puode, kol mėsa bus paruošta.

Kuomet makaronai atkeliauja prie apkepintos mėsos – viską gerai sumaišau. Kad skoniai susijungtų ir makaronai gerai susimaišytų su mėsytės padažu.

Uždengiu dangtį ir leidžiu patiekalui kelias minutes pailsėti, kol susmulkinsiu petražolių.

Petražolių galima ir visai nedėti, bet man taip gražiau ir skaniau 😉.

Dedu makaronų į lėkštę, beriu šiek tiek petražolių, galima dar sūrio tarkuoto pabarstyti (jei mėgstate)!

Prie taip paruoštų makaronų labai tinka švieži ar konservuoti pomidorai 🤤.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti