Marinuoti agurkai su garstyčiomis

Gaminimo laikas: 20 minučių

Patys geriausi, skaniausi, labai greitai ir paprastai pagaminami – marinuoti agurkėliai su garstyčiomis.

Saldžiarūgščio skonio, pjaustyti agurkai puikiai tiks prie bet kurio patiekalo, mėsainių ar dešrainių 😉.

Stiklainius su marinuotais agurkais laikau vėsioje tamsioje vietoje per žiemą (jei pasiseka jos sulaukti, nes dažniausiai suvalgome anksčiau 😉).

Jei tokių negaminote ir neragavote – siūlau būtinai pasigaminti!!!

Ingredientai

Reikės:

2kg agurkų

300g cukraus

250ml obuolių acto

1 valgomo šaukšto druskos

100g grūdėtųjų garstyčių

2 arbatinių šaukštelių ciberžolės

10vnt kvapiųjų pipirų žirnelių

4vnt x 500ml iškaitintų stiklainių

Kaip gaminti:

Orkaitėje iškaitinu 4 (500ml) stiklainius. Išplautus stiklainius kaitinu  – 15min 120C orkaitėje. Po 15min orkaitę išjungiu, o prie stiklainių dedu metalinius dangtelius (pakaitinsiu ir juos).😉

2kg agurkų nuplaunu.

Agurkus supjaustau griežinėliais.

Pjaustytus agurkus verčiu į didesnį puodą (jame virsiu).

Prie pjaustytų agurkėlių beriu 300g cukraus.

Pilu 250ml obuolių acto.

Beriu 1 šaukštą druskos.

Dedu 100g grūdėtųjų garstyčių.

Dar 2 arbatiniai šaukšteliai ciberžolės ir 10 kvapiųjų pipirų žirnelių – keliauja į bendrą puodą.

Viską gerai sumaišau, puodą su agurkais nešu ant viryklės.

Kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.

Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu iki vidutinės.

Verdu vis pamaišydama ~7-10min (beverdant agurkai pakeičia spalvą, suminkštėja).

Sudedu agurkus į iškaitintus 500ml stiklainius, stipriai užsuku dangteliais – man pavyko pridėti 4 stiklainius.

Sandariai uždarytus stiklainius sudedu dangteliais žemyn ir šiltai apklojus laikau, kol atvės.

Atvėsusius stiklainius su agurkais laikau tamsioje, vėsioje vietoje per žiemą.

Šie marinuoti agurkėliai su garstyčiomis ir ciberžole mūsų mėgstamiausi!!!

Tokių tikrai niekur nenupirksite 😉…

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti